Nyt debatpanel: Skal TV 2 sælges?

DEBAT: Et nyt hold af debattører vil i den kommende tid sætte fokus på, hvorvidt TV 2 bør og kan privatiseres. Mød panelet her.

I 2005 måtte den daværende VK-regering se sig nødsaget til at udsætte salget af TV 2 på ubestemt tid på grund af verserende sager om statsstøtte i EU.

Siden er udsigterne til et privatejet TV 2 ikke just blevet bedre. I medieaftalen for 2012-2014 blev det under S-SF-R-regeringen således besluttet, at statens ejerskab af TV 2 skal bevares, og at finansministeren ikke har lov til at sælge ud af TV 2-aktierne. 

Der er endnu ikke fundet en afgørelse i statsstøtte-sagerne i EU, men debatten om, hvorvidt TV 2 bør privatiseres er alligevel blusset op igen.

Altinget benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Bør TV 2 privatiseres? Hvad vil det i så fald betyde for TV 2's public service-forpligtelser? Er det for risikabelt at sætte kanalen i udbud, når man ikke ved, hvem den nye ejer bliver? Eller vil et privat TV 2 stå stærkere i en forandret medievirkelighed med stor international konkurrence? Og er det overhovedet muligt at sælge TV 2 på nuværende tidspunkt?

Mød panelet her.

Lars Werge
Formand Dansk Journalistforbund. Lars Werge er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og arbejdede som sportsjournalist gennem mange år, inden hans faglige arbejde blev til en stilling som næstformand i forbundet i 2011. Fra den rykkede han videre til formandsposten sidste år.

Frands Mortensen
Professor emeritus i medievidenskab ved Aarhus Universitet. Frands Mortensen arbejder med dansk mediepolitik i EU-perspektiv.

Mette Bock (LA)
Medieordfører. Mette Bock har været medlem af Folketinget siden 2011. Hun har tidligere været programdirektør for DR og prorektor for vidensdeling ved Aarhus Universitet. Hun er uddannet cand.scient.pol. og mag.art.

Mogens Jensen (S)
Medieordfører. Mogens Jensen har været medlem af Folketinget siden 2005. Han er tidligere handels- og udviklingsminister.

Morten Løkkegaard (V)
Kulturordfører. Morten Løkkegaard har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han er tidligere medlem af Europa-Parlamentet og har desuden været journalist og tv-vært på DR. Han er uddannet journalist.

Rasmus Nordqvist (ALT)
Kulturordfører. Rasmus Nordqvist blev valgt ved Folketingsvalget i juni. Han er uddannet bachelor i design ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Holger K (SF)
Kulturordfører. Holger K. Nielsen blev valgt ind i Folketinget første gang i 1984. Han er tidligere formand for SF samt tidligere skatteminister og udenrigsminister. 

Forrige artikel Mogens Jensen: Et statsejet TV 2 er bedst for Danmark Mogens Jensen: Et statsejet TV 2 er bedst for Danmark Næste artikel Alternativet: TV 2-indhold er vigtigere end ejerform Alternativet: TV 2-indhold er vigtigere end ejerform