29-årig forfatter modtager Lars Kjeldgaards Ærespris

Forfatter og dramatiker Thomas Korsgaard modtager Lars Kjeldgaards Ærepris som en anerkendelse af sit kunstneriske arbejde.

Den 29-årige forfatter og dramatiker, Thomas Korsgaard, er navnet på dette års modtager af Lars Kjeldgaards Æresprise.

Han modtager prisen i lyset af sit arbejde "med høj kunstnerisk integritet og kvalitet".

Det oplyser forlaget Lindhardt og Ringhof i en pressemeddelelse.

Lars Kjeldgaard Fondens bestyrelse uddeler hvert år en ærepris til en særlig talentfuld person eller gruppe for at fremme film- og teaterkunst. Fonden opstod på baggrund af dramatiker og filminstruktør Lars Kjeldgaards død som 53-årig i 2010. Her besluttede familien, at hans arv skulle bruges til en pris, der skulle bære hans navn. Han vandt i sin levetid to Robert-statuetter og en Reumert.

{{toplink}}

Thomas Korsgaard har i sin unge alder fire romaner, to novellesamlinger og fire børnebøger bag sig. Han modtog som 26-årig De Gyldne Laurbær som den yngste nogensinde. 

Korsgaard er særligt kendt for sin trilogi om drengen Tue, der handler om at vokse op på kanten af velfærdssamfundet. Trilogien består af bøgerne 'Hvis der skulle komme et menneske forbi' (2017), 'En dag vil vi grine af det' (2018) og 'Man skulle nok have været der' (2021). 

Sidste år debuterede han som dramatiker på Det Kongelige Teater med et stykke bygget op over det tredje bind i trilogien om Tue.

Æresprisen bliver overrakt ved et lukket arrangement.

Forrige artikel Redaktør og forlægger bliver direktør for Karen Blixen Museum Redaktør og forlægger bliver direktør for Karen Blixen Museum