Prisen på klimaplanen er enorm

DEBAT: Regeringens klimapolitik begrænser væksten yderligere på et tidspunkt, hvor vi i forvejen bliver mindre konkurrencedygtige. Der er brug for en mere pragmatisk tilgang i klimapolitikken, skriver Mikkel Dencker (DF), som også mener, der er gode tiltag i regeringens klimakatalog.

Mikkel Dencker (DF)
Klima- og energiordfører

At jorden er ved at overophede er en fortælling, som mange politisk korrekte meningsmagere abonnerer på. Og en fortælling, som vores egen regering har gjort til officiel dansk politik. Deraf følger, at fossile brændsler er roden til alt ondt, mens grøn energi omvendt er vejen til frelse. Og ja, jeg skrev frelse.

Debatten om klimaet har nået nye højder, og på trods af, at temperaturerne ikke er steget det sidste årti, er der ingen, som standser op og overvejer, om kursen nu er den rigtige.

Nej, her i Vesten, og ikke mindst i klimadukselandet Danmark, fortsætter den langsomme og gradvise udfasning af de fossile brændsler til fordel for de dyrere og langt mere ustabile vedvarende energikilder. Seneste initiativ er regeringens klimaplan, suppleret med et på flere områder yderligtgående virkemiddelkatalog, som skal speede processen op.

Klimaplanen gør os mindre konkurrencedygtige 
Men prisen er enorm, og effekten vil aldrig kunne måles endsige observeres. Til gengæld stiger forbruget af fossile brændsler i de nyindustrialiserede lande, ikke mindst BRIK-landene, i lang højere hast, end vi i Danmark og Vesten kan nå at nedbringe vores forbrug tilsvarende.

Det betyder så reelt, at i en tid, hvor der er økonomisk recession i eurozonen, og dansk økonomi ikke længere har vækstrater af betydning, så bruger vi vores ressourcer på at skære i forbruget af fossile brændsler og begrænser derved væksten yderligere, mens vi samtidig bliver stadigvæk mindre konkurrencedygtige med økonomierne i Asien etc.

Tvivler på den globale opvarmning 
I Dansk Folkeparti har vi en langt mere pragmatisk tilgang til de såkaldte klimaudfordringer. Det manifesterer sig i, at vi dels ikke føler os så overbeviste om, at jorden faktisk er ved at koge som konsekvens af, at der fyres med fossile brændsler. Og i det omfang, det måtte vise sig at være tilfældet, så mener vi, at vi bør forholde os nøgternt til det faktum, at de fossile brændsler ikke sådan uden videre bare forsvinder som en hovedingrediens i verdens energiforsyning.

Det er således af afgørende betydning for DF, at vi i Vesten og især EU ikke svækker vores konkurrenceevne yderligere ved at påføre os selv negativt konkurrenceforvridende grønne ambitioner, der ikke også gælder for resten af klodens lande. Med andre ord forventer vi internationalt bindende aftaler, der stiller alle lande lige, når det gælder CO2-reduktioner.

Bakker op om nogle af initiativerne 
Ingen kan have noget imod, at vi i Danmark og resten af verden bliver langt bedre til at udnytte den energi, vi bruger, mest optimalt. Jeg kan kun på det kraftigste opfordre alle til at spare på energien og indrette sig på at forbruge mindst muligt, hvilket jo i høj grad også sker her i Danmark. Derfor bakker Dansk Folkeparti da også op om initiativet i virkemiddelkataloget om at nedbringe energiforbruget i statslige bygninger.

Vi støtter også forskning og innovation af nye alternative energikilder, der både er miljøvenlige og til at betale for forbrugerne.

Vi er til gengæld ikke indstillet på at vælge fremtidens energikilde, det lader vi forbrugerne og markedet om. Det er således yderst begrænset, hvad de danske skatteydere har fået ud af at sprøjte milliarder ind i vindmølleindustrien, Vestas' store problemer de seneste år taget i betragtning. Det er i det hele taget farligt at udpege en fremtidig energiform på et tidspunkt i historien, hvor så mange nye energiformer og brugen af disse tager form.

Forrige artikel 67 år gammel teknologi på statsstøtte 67 år gammel teknologi på statsstøtte Næste artikel Grøn biomasse kan afhjælpe landbrugets miljøproblemer Grøn biomasse kan afhjælpe landbrugets miljøproblemer