Ny debat: Er der en fremtid for Nordsøolien?

DEBAT: Skal Nordsøolien droppes, eller skal politikerne give virksomhederne en økonomisk hånd til at renovere de gamle oliefelter? Det er to centrale spørgsmål, som Altinget har bedt en række aktører svare på. Mød panelet her.

Er der en fremtid for Nordsøolien?

Olien og gassen fra Nordsøen har lunet godt i statskassen og indbragt over 400 milliarder kroner de seneste 40 år.

Men olien og gassen i Nordsøen falder kraftigt i værdi, olie- og gasplatformene har samtidig brug for at blive renoveret, og det får selskaberne til at overveje at trække stikket.

Det rejser en række spørgsmål:

Skal politikerne give selskaberne en økonomisk håndsrækning for at sikre danske arbejdspladser og penge til statskassen?

Eller skal det overvejes, om olie og gas i Nordsøen fortsat er en produktion, der er værd at satse på?

Det har Altinget spurgt en række debattører om.

Mød panelet her:

Anders Eldrup
Bestyrelsesformand i offshoreenergy.dk, LORC og Grøn Energi. Tidligere administrerende direktør for Dong Energy, samt departementschef i Finansministeriet. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Rune Lund (EL)
Retsordfører og Skatteordfører. Folketingsmedlem fra 2015 samt i perioden 2005-2007. Uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Johnny Søtrup (V)
Borgmester i Esbjerg Kommune siden 1995. Uddannet lærer fra Esbjerg Seminarium. Tyra-feltet, som Mærsk overvejer at lukke ned, sikrer arbejdspladser i Esbjerg Kommune.

Connie Hedegaard
Bestyrelsesformand for Concito, KR Foundation og Aarhus Universitet. Tidligere klima-kommissær i EU. Derudover energi- og klimaminister og miljøminister under Anders Fogh Rasmussen. Connie Hedegaard er uddannet cand.mag. i historie og litteraturvidenskab.

Martin Næsby
Administrerende direktør i Olie Gas Danmark. Har tidligere arbejdet 15 år for Mærsk Oil. Uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet.

Tarjei Haaland
Har titlen klima- og energiekspert i Greenpeace. Har særligt fokus på at fremme vedvarende energi og energibesparelser samt stoppe brugen af fossile brændstoffer og atomkraft. Tarjei Haaland har en BA i geologi og geografi.

Lasse Rosendahl
Professor på Institut for Energiteknik ved Aalborg Universitet. Fokuserer i sit arbejde særligt på biomasse.

Forrige artikel Borgmester: Olie og gas er uundværlig for Esbjerg – og resten af Danmark Borgmester: Olie og gas er uundværlig for Esbjerg – og resten af Danmark Næste artikel Dansk Energi: Skal fakta eller spin styre debatten om energispareordningen?  Dansk Energi: Skal fakta eller spin styre debatten om energispareordningen?