Politiforbundet om Pusher Street: Pas på politiske snuptagsløsninger og husk ressourcerne

Find de langsigtede løsninger, tag politifagligheden med på råd, og invester de nødvendige ressourcer. Sådan lyder opfordringen fra Politiforbundets formand, Heino Kegel, til politikerne i forbindelse med en lukning af Pusher Street.

Justitsministeren, retspolitiske ordførere, Københavns overborgmester og nu også christianitterne ønsker, at Pusher Street på Christiania bliver lukket. Dråben var endnu et skuddrab i Fristaden i den forgangne weekend, hvor en 30-årig mand med bandetilknytning mistede livet, og flere blev såret.

I Politiforbundet blander vi os ikke i, hvorvidt Pusher Street bør lukkes eller ej. Det er en politisk beslutning. Men vi blander os altid i vores medlemmers arbejdsvilkår og i debatten om, hvordan man i et samfundsmæssigt perspektiv driver dansk politi bedst muligt.

Nærpolitistation er en snuptagsløsning
Først og fremmest vil vi advare mod, at der træffes politiske snuptagsløsninger. Hvis det skal lykkes at få lukket Pusher Street permanent, er det vigtigt at tage politifagligheden med på råd, når løsningerne skal findes.

Nogle retspolitiske ordførere har allerede været ude at foreslå en nærpolitistation på Christiania. Men lad nu politiet vurdere, om det er det rette greb til at holde pusherne væk fra Christiania. Jeg kan frygte, at en nærpolitistation pludselig bliver et uigennemtænkt politisk mantra. Der er brug for, at man laver en langsigtet og samlet plan for at finde den bedste model for fremtiden.

Jeg kan også være bekymret for mine kollegers sikkerhed, hvis der placeres en nærpolitistation på Christiania. Politifolk skal kunne færdes på Christiania uden at frygte for flyvende brosten, liv og legeme.

Politiet løber allerede for stærkt
Derudover bliver næste udfordring, om politikerne er villige til at foretage de nødvendige investeringer. Følger der flere ressourcer med til opgaven? Kollegerne i Københavns Politi – ja hele dansk politi – løber allerede alt, alt for stærkt. Der står ikke en flok ledige politifolk og venter på at bemande en eventuel nærpolitistation eller varetage en længerevarende politiindsats på Christiania. De kræfter skal tages et andet sted fra.

Uanset løsningen skal der bruges ekstra politifolk, men politiet har begyndende rekrutteringsproblemer. Politiskolen har svært ved at fylde pladserne op. Samtidig tæller politiet faktisk 100 færre politifolk end i 2022. Det på trods af, at det seneste politiforlig lovede 450 flere politifolk inden udgangen af i år.

Det går den forkerte vej, og det er stærkt bekymrende, for politiets opgavemængde bliver kun større og mere kompleks.

Salg af hash og hårde stoffer forsvinder ikke
Politifagligheden skal i høj grad med på råd, når konsekvenserne af en lukning af Pusher Street skal vurderes. Salget af hash og hårde stoffer forsvinder jo ikke. Det er et lukrativt marked, som rocker- og bandemiljøet ikke opgiver. Kriminaliteten vil sprede sig andre steder hen, hvor politiet måske har sværere ved at monitorere den.

Politiets opgave med at bekæmpe den organiserede narkohandel bliver med andre ord ikke mindre, fordi man lukker Pusher Street.

Så kære politikere: Lav en gennemtænkt plan uden politiske snuptagsløsninger. Tag politifagligheden med på råd og invester de nødvendige ressourcer.

{{toplink}}

Forrige artikel Ung konservativ: Det er forkælet at forvente en lejlighed i centrum og øl hver weekend for sin SU Ung konservativ: Det er forkælet at forvente en lejlighed i centrum og øl hver weekend for sin SU Næste artikel Socialborgmester: Udgiftseksplosion fører til nedskæringer på forebyggelse Socialborgmester: Udgiftseksplosion fører til nedskæringer på forebyggelse