S til EL i hovedstaden: Vi savner at se handling bag de flotte ord

Enhedslisten i København bremser for nye boligbyggerier, der kan dæmpe boligpriserne. På trods af ønsket om flere almene boliger stemmer de ofte imod forslag. Hvordan vil de så sikre nye økonomisk overkommelige boliger, skriver Laura Rosenvinge (S) og Niels Bjerrum (S).

Her på Altinget kunne man for nyligt læse, at Enhedslisten i København inviterer til samarbejde med Socialdemokratiet.

Line Barfod og Knud Holt Nielsen opfordrer til, at vi bruger ”det solide røde flertal”, når vi skal lave aftaler om byens fremtid.

Vi er selvfølgelig glade for, at Enhedslisten er klar til at indgå aftaler med os. Ikke mindst om mere metro, som vi nu kan forstå, at Enhedslisten støtter.

Men man kan næsten blive bekymret for de to skribenters korttidshukommelse, når man læser indlægget.

Har Enhedslisten fortrængt, at de selv fravalgte ”det solide røde flertal”, da de gik sammen med de borgerlige om en budgetaftale i 2022?

Og har Enhedslisten glemt, at det koster penge at bygge mere metro?

Partiet har konsekvent været imod de finansieringsløsninger, som flertallet i Københavns Borgerrepræsentation ellers bakker op om.

{{toplink}}

Flere boliger vil dæmpe prisudviklingen

På trods af, at Enhedslisten har skrevet utallige indlæg om at ville sikre billige boliger, god offentlig transport og stormflodssikring, så er det ikke den virkelighed, vi ser på Rådhuset.

Faktisk er det vores oplevelse, at partiet i praksis altid finder en grund til ikke at tage ansvar for at løse de store fysiske udfordringer, som vi skal løse i København i de kommende år.

Det bedste er som bekendt det godes værste fjende.

Et illustrativt eksempel er boliger.

Vi bliver flere og flere Københavnere, så vi er nødt til at bygge flere boliger.

Ikke mindst, hvis vi vil sikre, at byen ikke ender som en ghetto for den rige elite.

Hvis vi bygger flere boliger, er det med til at dæmpe prisudviklingen.

En del af løsningen er selvfølgelig også, at der skal bygges flere almene boliger.  

Enhedslisten modarbejder nye bydele

Enhedslisten vil også have flere betalbare boliger i byen. Men de støtter ikke Lynetteholm.

Selvom projektet for længst er vedtaget af et stort flertal, og anlægsarbejdet gået i gang, modarbejder partiet stadig den nye bydel.

For eksempel stemte de imod, at en kommende metrolinje, der netop har til formål at metrodække Lynetteholm, skal have stop på Lynetteholm.

{{toplink}}

Det virker meget lidt konstruktivt. Vil Enhedslisten straffe de kommende beboere og erhvervsdrivende, eller hvad er formålet?

De er også imod byggeriet på den tidligere losseplads og campingplads på Amager Fælled – på trods af, at der er tale om et af verdens mest bæredygtige træbyggerier, som har modtaget en international designpris.

Brug for almene boliger

Enhedslisten vil også gerne have flere almene boliger, siger de.

Men en opgørelse viser, at de er det parti i Borgerrepræsentationen, der oftest stemmer imod nye almene boliger.

Vi har selvfølgelig bedt partiet om at pege på, hvor de så ønsker at opføre de mange tusinde almene og billige boliger, som byen har brug for.

Men det har vi aldrig fået et brugbart svar på.

Så når Enhedslisten taler om et ”solidt rødt flertal”, så har vi svært ved at se, hvori det solide består.

I Socialdemokratiet arbejder vi altid for løsninger, der gør København lidt bedre i morgen end i går.

Det kræver kompromiser, og modet til faktisk at beslutte noget.

Vi laver gerne aftaler med Enhedslisten.

Men deres mange mandater kan vi ikke bruge til så meget, når de står ude på den yderste venstrefløj og ikke ønsker at tage ansvar sammen med os andre.

Forrige artikel Socialborgmester: Jeg gik skuffet fra KL-topmøde, da socialområdet igen blev efterladt på perronen Socialborgmester: Jeg gik skuffet fra KL-topmøde, da socialområdet igen blev efterladt på perronen Næste artikel Mellemfolkeligt Samvirke: Giv borgerne en chance for at engagere sig aktivt i den grønne omstilling Mellemfolkeligt Samvirke: Giv borgerne en chance for at engagere sig aktivt i den grønne omstilling