Denne uge på Fødevarer (22)

DET SKER: Fødevareudvalget holder møde, hvor gennemgang af svar og afgivelse af betænkning over lovforslag 145 om randzoner er på dagsordenen. Landbrug & Fødevarer holder strategisk emnedag om fødevareproduktion og bæredygtighed.

Ministeren
Tirsdag 29. maj er fødevareminister Mette Gjerskov fra morgenstuden til ministermøde på Marienborg.

Onsdag 30. maj er ministeren i samråd om lovforslag 145 om randzoner.

Torsdag 31. maj er ministeren i samråd i Udvalget for Landdistrikter og Øer om 2/3 reglen.

Folketinget
Tirsdag 29. maj 3. behandles lovforslag 144 om ændring af lov om udendørs hold af svin (ændring af revisionsbestemmelse). 

Onsdag 30. maj holder Fødevareudvalget møde. På dagsordenen er gennemgang af svar og afgivelse af betænkning over L 145 om randzoner. Derudover en gennemgang og godkendelse af tidsplan for B 78 (forbud mod seksuel omgang med dyr).

Torsdag 31. maj 3. behandles lovforslag 146 om mærkning af dyr (godkendelse af mærker til dyr, beredskab ved kemisk forurening af dyr, indberetning af laboratoriefund, ungkvæg m.v.)

Beslutningsforslag 57 om fiskeri af ål 2. behandles. Forslaget er fremsat af René Christensen m.fl. fra DF.

Torsdag er fødevareminister Mette Gjerskov (S) og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) kaldt i åbent samråd af Udvalget for Landdistrikter og Øer om sikring af, at fattige småbønder ikke mister deres jord til industriel produktion

Udvalget har spurgt ministrene, om ministrene til gavn for udviklingen i landdistrikterne vil forbedre gårdbutikkers og detailvirksomheders muligheder for salg til andre detailvirksomheder ved at lempe den nuværende regel om, at salget til andre detailvirksomheder kun må ske til virksomheder, som ligger højst 50 km væk.

Andre arrangementer
Torsdag 31. maj inviterer DTU Fødevareinstituttet til åbent seminar om risikovurdering af foderstoffer. Nogle af de største fødevaresikkerhedsproblemer har haft deres udspring i dyrefoder. DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med Fødevarestyrelsen gennemført en undersøgelse af foderstoffers betydning for fødevaresikkerheden og dyresundheden.

Fredag 1. juni inviterer Landbrug & Fødevarer til strategisk emnedag om fødevarer og bæredygtighed.

Forrige artikel Landmænd skal have hjælp til bio-udviklingen Landmænd skal have hjælp til bio-udviklingen Næste artikel Højere afgifter kan styrke sundheden Højere afgifter kan styrke sundheden