Altinget inviterer til konference om fødevaresikkerhed

KONFERENCE: Er de danske fødevarer stadig blandt de sikreste i verden? Det spørgsmål sætter Altinget til debat, når vi mandag 10. november afholder konferencen "Fødevaresikkerhed fra jord til bord - zoonoser på fremmarch i Danmark". 

Salmonella i svinekød, antibiotika-resistent MRSA, hepatitis A i frosne bær, listeria i rullepølser og fisk. Skal vi være urolige for at købe danske varer eller besøge en svinestald? 

En lang række eksperter og interessenter diskuterer netop nu, hvordan vi i Danmark kan forbedre fødevaresikkerheden foranlediget af sommerens sager om listeria og MRSA-bakterien. 

Meningerne er delte. Nogle forskere maner til besindighed, mens andre taler om en reel MRSA-epidemi og generel fødevareusikkerhed.

Vi kigger os lidt ekstra for i køledisken, men forbrugerne kan ikke gøre meget, for det er helt andre steder, der skal gribes ind, hvis Danmark fortsat skal have ry for at have en høj – hvis ikke den højeste – fødevaresikkerhed i Europa og resten af verden. 

Hvad kan danske producenter og fødevarevirksomheder gøre, og skal det offentlige sætte ind med mere kontrol? Og hvordan klæder vi politikerne på til at sørge for en fortsat høj fødevaresikkerhed?

Det er emnet for Altingets store konference om fødevaresikkerhed og zoonoser, som afholdes på Vartov i København 10. november. 

Målgruppen for konferencen er politikere, branche- og interesseorganisationer, embedsmænd i relevante styrelser, produktionsvirksomheder med flere. 

Læs mere om konferencen her, hvor vi løbende offentliggør programmet. 

Konferencen afholdes mandag 10. november, kl. 9.00-15.30 på Vartov, Farvergade 27, 1. sal, København K. 

Forrige artikel Videncentret for Landbrug reorganiseres Næste artikel Ikke flere EU-penge til frugtavlerne Ikke flere EU-penge til frugtavlerne