Ikke flere EU-penge til frugtavlerne

KRISESTØTTE: EU-Kommissionens støtte til de frugt- og grøntavlere, der er hårdt ramt af Ruslands importforbud, suspenderes. De afsatte midler er opbrugt, måske på grund af misbrug, meddeler Kommissionen.

Pengekassen er tom. Det er meldingen fra EU-Kommissionen til de frugt- og grøntavlere, der er ramt af Ruslands importforbud og vil ansøge om støtte. I en pressemeddelelse skriver Kommissionen, at puljen på 125 millioner euro er brugt op, og støtteordningen derfor må suspenderes. Samtidig antydes det, at der skulle være spekuleret i misbrug af støttemidlerne.

“Der har været stærk interesse fra de berørte sektorer, men programmet bliver nødt til at blive lukket grundet en uforholdsmæssig høj stigning i støttekrav, for eksempel hvor tallene, der bliver indberettet for visse produkter, er flere gange højere end det samlede EU-gennemsnit for årlig eksport til Rusland,” står der i pressemeddelelsen.

Da Kommissionen 18. august igangsatte støtteordningen, var det hensigten, at ordningen skulle løbe til november. Men nu, midt i september, er der ikke flere af de 125 millioner tilbage.

Login