Det sker i EU: Stort opslået konference afsluttes, og EU-ledere rejser kloden rundt

For sidste gang skal borgere, politikere og civilsamfund mødes ved Konferencen om Europas Fremtid for at blive enige om de anbefalinger, der senere hen skal afleveres til EU-institutionerne. Kommissionsformanden og udenrigschefen bruger ugen på at holde et hav af møder rundt omkring i verden.

I Indien besøger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, den indiske præsident, Ram Nath Kovind, og premierminister, Narendra Modi. Krigen i Ukraine og samarbejdet mellem Indien og EU forventes at blive temaerne for møderne, der finder sted søndag og mandag.

Langt væk fra Indien inviterer Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til debat i Eigtveds Pakhus om Europas nye sikkerhedspolitiske situation og betydningen af det danske forsvarsforbehold. Arrangementet er en del af de såkaldte Eigtveddialoger, hvor formålet er at styrke den danske europapolitiske debat.

Europa-Parlamentets Kvinderettighedsudvalg vil vedtage en resolution, efter det i rapporter blandt andet er kommet frem, at voldtægt af kvinder i Ukraine bliver brugt som et krigsvåben.

Login