Det sker i EU: Så er der frist for adgang til EU’s coronamilliarder

EU-landene skal i denne uge afleverer deres planer for, hvordan de vil bruge deres andel af den kæmpe coronafond, de sammen har besluttet at låne penge til for at få gang i den europæiske økonomi. Samtidig skal det sidste søm slås i Brexit-aftalen.

Mens resten af verden bare vil videre efter den diplomatiske fadæse i Ankara tidligere på måneden, hvor kun én af to EU-formænd fik en stol at sidde på, er der ingen tegn på, at Europa-Parlamentet har tænkt sig at slippe den sag. De har indkaldt både formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, der fik en stol, og kommissionsformand Ursula von der Leyen, der ikke fik én, til at forklare sig foran det samlede Parlament.

Samtidig påbegynder von der Leyen en rundtur af visitter hos de politiske grupper i Parlamentet, startende med formanden for De Grønne og for den konservative EPP-gruppe.

Der er også ministerrådsmøde for landbrugsministrene, hvor den efterhånden årelange saga om en reform af landbrugspolitikken endnu engang er på dagsordenen. Ministrene skal også se på, hvordan det går på markederne for landbrugsvarer og diskutere den europæiske handelspolitik set med landbrugsbrillerne på.

Login