Det sker i EU: Hastemøde om konflikten i Mellemøsten

EU’s udenrigschef har indkaldt til ekstraordinært møde om krisen mellem Israel og Palæstina i denne uge, hvor der også er slutspurt i forhandlingerne om det coronapas, der skal redde sommeren for rejselystne EU-borgere, og et nyt udspil om virksomhedsbeskatning på menuen.

Den fysiske mødeaktivitet stiger lige så langsomt. Nu er det uddannelses- og ungdomsministrene, der igen skal vove sig til Bruxelles til møde om blandt andet lighed og inklusion. De skal også se på fornyelse af den europæiske dagsorden for voksenuddannelse og udvikling af ungepolitikker i lyset af covid-krisen.

Et uformelt europaministerrådsmøde finder også sted i Coimbra i Portugal, hvor der samtidig er højniveaukonference om retsprincippernes tilstand i Europa.

Samme dag afholder EU’s asylkommissær det andet såkaldt Schengen Forum for at diskutere udfordringerne for det – på papiret – grænseløse område, som pt. ikke er så grænseløst. Det sker sammen med indenrigsministre og EU-parlamentarikere forud for et nyt udspil om Schengen, som forventes til juni. 

Login