Skibby efter DF-exit: "Kunne jeg vælge mine ordførerskaber et andet sted, så skulle det være nøjagtigt de samme"

Det er uvist, om Hans Kristian Skibby genopstiller til næste folketingsvalg efter sin udmeldelse af Dansk Folkeparti. Han er åben for et muligt Støjberg-projekt og vil gerne være erhvervsordfører igen, men har endnu ikke lagt sig fast på, hvad den politiske fremtid bringer. 

Hans Kristian Skibby har tirsdag meldt sig ud af Dansk Folkeparti.

Men den nu tidligere erhvervsordfører slår fast, at han gerne vil være erhvervsordfører igen, hvis han kan finde et nyt politisk projekt.

"Kunne jeg vælge mine ordførerskaber et andet sted, så skulle det være nøjagtigt de samme ordførerskaber som i dag," siger Hans Kristian Skibby.

Udover posten som erhvervsordfører var Hans Kristian Skibby også transportordfører i Dansk Folkeparti.

"Jeg har været meget glad for at være erhvervsordfører, og jeg er den, der har siddet længst tid som erhvervsordfører, og jeg er også rigtigt glad for at være transportordfører. Så i en tænkt situation, hvor skulle jeg kunne bruge de kompetencer politisk, vil jeg frygteligt gerne have lov til det. Men det ved jeg ikke noget om i dag. Det vil fremtiden vise," siger han. 

{{toplink}}

"Det er enevælde"

Hans Kristians Skibby farvel til Dansk Folkeparti kommer efter, at fire mangeårige parlamentarikere forlod partiet søndag aften

Der er tale om sundhedsordfører Liselott Blixt, beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, fødevareordfører Lise Bech og social- og ældreordfører Karina Adsbøl.

I afskedssaluten langede de ud efter ledelsesstilen hos partiets nye formand, Morten Messerschmidt. 

Det er en kritik, som Hans Kristian Skibby også gentager.

"Jeg har respekt for, at medlemmerne vælger en ny formand, og derfor skal man undersøge, hvilken tilgang han vil have til det, for man kunne håbe, at han var blevet klogere, men det er ikke tilfældet. Det første møde i den nye gruppeledelse var en orientering om, at han havde ansat en ny partisekretær udenom hovedbestyrelsen og partiets ledelse på Christiansborg. Det er ikke en god måde at bedrive ledelse på," siger han. 

Hans Kristian Skibby henviser til et møde før vinterferien , hvor Morten Messerschmidt orienterede deltagerne om, at han valgt at erstatte den afgående partisekretær Steen Thomsen med Jens Vornøe

"Ledelse skal være inddragende og skal ikke være en mand der tager en beslutning. Det er enevælde. Partisekretærstillingen er en af de vigtigste for os alle sammen, så det skal ikke bare være en lille oplysning til os andre på et møde, men det er åbenbart sådan, at Morten (Messerschmidt, red.) synes, at det skal være," siger Hans Kristian Skibby og fortsætter:

"Det er inderligt uprofessionelt, og det vi frygtede. Han er en af de bedste politikere rent kommunikativt, men han er nok en af de allerdårligste til ledelse. Det kan man godt se, de steder hvor han har været leder. Det er endt i ragnarok alle steder." 

Efter Hans Kristians Skibby exit tirsdag har pressechef Jesper Beinov og chefen for partiets politiske afdeling, Alexander Søndergaard, også meldt deres afsked

Ekstra Bladet fangede tirsdag Morten Messerschmidt efter partiets gruppemøde.

Her opfordrede han medlemmerne til at holde igen med udmeldelserne. 

"I DF skal man tale pænt om og til og med hinanden. Jeg vil bare gerne, at folk kommer til mig end en anden i ledelsen, før de melder sig ud af partiet," sagde Morten Messerschmidt. 

Altinget har også kontaktet Morten Messerschmidt for at høre formandens syn på kritikken fra Hans Kristian Skibby.

”Jeg har sagt, hvad jeg vil sige,” skriver han i en sms til Altinget.

Åben for Støjberg

Hans Kristian Skibby understreger, at han ingen interesse i at indgå i eventuelt nyt partiprojekt med Martin Henriksen.

"Jeg har ikke haft nogen dialog med Martin Henriksen og ikke hørt andet end han er ved at registrere et partinavn, så det har jeg ingen kommentarer til," siger han.

Han holder derimod døren åben for en alliance med Inger Støjberg. 

"Inger Støjberg har betydeligt bedre kort på hånden i forhold til at kunne igennem med et nyt parti. Det har løjtnanter som Martin Henriksen eller Hans Kristian Skibby ikke. Jeg vil være meget interesseret i at høre, hvilke planer der kommer engang, så vil fremtiden vise, hvad det munder du i. Det ved jeg ikke noget om i dag."

Frister nogle af de nuværende partier på Christiansborg dig?

"Jeg har ingen kommentarer til det. Det er ikke aktuelt på nogen måde."

Han har endnu ikke taget stilling til, hvorvidt han genopstiller ved næste folketingsvalg.

Genopstiller du ved næste folketingsvalg?

"Nej, det ved jeg ikke noget om, for jeg har lige fraskrevet mig min super gode valgkreds i Horsens, hvor jeg sidder på et supersikkert kredsmandat. Du spørger om fugle på taget. I dag har jeg meldt mig ud af et parti. Så må vi tage den derfra. Jeg har ikke meldt mig ind i noget parti," siger Hans Kristian Skibby. 

Forrige artikel Opsamling på temadebat: Sådan sparker vi mere liv i eksporten til Tyskland Opsamling på temadebat: Sådan sparker vi mere liv i eksporten til Tyskland Næste artikel Kun tre minkavlere har søgt om dvalekompensation Kun tre minkavlere har søgt om dvalekompensation
DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, fik ifølge flere kilder tilbudt posten som ambassadør i Japan, men takkede nej. Dermed er regeringens plan om en politisk udpeget ambassadør slået fejl.