Kvinder misser magten og pengene på Slotsholmen

Kursskifte fra regeringen skal sikre bedre kønsfordeling i virksomheders topledelser – noget, de selv har problemer med, viser nye tal fra Økonomistyrelsen. Hør med i dagens Ajour.

Jo tættere vi kommer på løntoppen i landets ministerier, jo færre kvinder er der. Det viser tal fra Økonomistyrelsen, som Altinget har fået aktindsigt i.

Medregner vi resten af staten, så viser den seneste opgørelse for ligestilling, at kvinder udgør cirka en tredjedel af topcheferne i staten. Og går vi videre til det næste ledelsesniveau i staten, hvor der typisk tales om afdelingschefer og vicedirektører, er det nogenlunde det samme billede.

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag dykker dagens Ajour ned i tallene, og ser samtidig på regeringens kursskifte med hensyn til et ti år gammelt EU-forslag, der skal sikre mindst 40 procent af hvert køn i bestyrelserne.

Ikke nok med at droppe sin modstand til forslaget, har regeringen fremlagt ændringsforslag, som er endnu mere ambitiøse end dem, EU fremlagde.

Redaktør på Altingets embedsværksmedie, Sine Riis Lund, hjælper os med at få styr på tallene.

{{toplink}}

Forrige artikel Kan EU gøre virksomheder ansvarlige for menneskeretskrænkelser? Kan EU gøre virksomheder ansvarlige for menneskeretskrænkelser? Næste artikel Der er kommet skred i Europas nye regler for ligestilling mellem kvinder og mænd Der er kommet skred i Europas nye regler for ligestilling mellem kvinder og mænd
DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

DI-boss afslår jobtilbud fra regeringen

Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl, fik ifølge flere kilder tilbudt posten som ambassadør i Japan, men takkede nej. Dermed er regeringens plan om en politisk udpeget ambassadør slået fejl.