Nyt grønt ministerium overtager Naturstyrelsen og størstedelen af Landbrugsstyrelsen

Det nye grønne trepartsministerium er plads, og under ministeriet oprettes en ny styrelse for grøn arealomlægning og vandmiljø, hvor de fleste af medarbejderne fra Landbrugsstyrelsen skal sidde. Samtidig overtager ministeriet også Naturstyrelsen.

Knap en måned efter regeringen oprettede et nyt ministerium for den grønne trepart, er organiseringen omkring ministeriet nu på plads.

Her kommer trepartsminister Jeppe Bruus (S) til at have to styrelser under sig.

Det oplyser Ministeriet for Grøn Trepart i en pressemeddelelse.

Under det nye ministerium oprettes en ny styrelse for grøn arealomlægning og vandmiljø. Her skal hovedparten af medarbejderne fra Landbrugsstyrelsen sidde. Dele af Miljøstyrelsen overflyttes også til den nye styrelse, skriver ministeriet.

Samtidig overflyttes Naturstyrelsen fra Miljøministeriet til Trepartsministeriet. Kysdirektoratet vil dog fortsat høre under Miljøministeriet.

{{toplink}}

"Med den grønne trepart vil vi tegne et nyt grønt Danmarkskort, hvor vi omdanner mere end 15 procent af vores landbrugsareal til skov og natur," udtaler Jeppe Bruus (S) i pressemeddelelsen og uddyber:

"Normalt kan en større ressortomlægning tage lang tid. Jeg er derfor glad for, at omlægningen er faldet på plads så relativt hurtigt, så vi kan komme i gang med arbejdet."

Departementet i Ministeriet for Grøn Trepart vil bestå af cirka 150 medarbejdere, der primært kommer fra Miljøministeriet og Fødevareministeriet.

Det er endnu ikke meldt ud, hvem der skal være departementschef i det nye ministerie.

{{toplink}}

Forrige artikel Ugens embedsmand: Med den nye Afrika-strategi har Signe Winding Albjerg fået en større spilleplade Ugens embedsmand: Med den nye Afrika-strategi har Signe Winding Albjerg fået en større spilleplade