Mød det nye debatpanel på Altinget | Velfærdsteknologi

PRÆSENTATION: Skal digitale og teknologiske kompetencer fylde mere på velfærdsuddannelserne? Det sætter Altinget | Velfærdsteknologi fokus på i denne måned. Mød det nye debatpanel her.

Den tekniske omstilling på velfærdsområderne i kommuner og regioner er i fuld gang.

Telemedicin, robotstøvsugere, vasketoiletter, e-læring, det fælles medicinkort og telemonitorering er blot et lille udsnit af de løsninger, velfærdsteknologien rummer.

Bliver de studerende på velfærdsuddannelserne klædt på til at håndtere de forskellige nye tekniske arbejdsmetoder, eller skal de digitale og velfærdsteknologiske kompetencer fylde mere på uddannelserne? Hvad skal der til for, at man kommer den såkaldte digitaliseringsbølge i møde? Det sætter Altinget | Velfærdsteknologi spot på i denne måneds debatrunde. 

Det nye debatpanel består af syv personer, som har særlig viden om, erfaring med eller engagement inden for velfærdsteknologiske løsninger inden for uddannelsesområdet. Læs mere om panelet her:

<img align="left" src="@navn=Rosa Lund@" />Rosa Lund (EL), Forsknings- og uddannelsesordfører.
Rosa Lund er stud.scient.pol fra Københavns Universitet fra 2009. Hun har siddet i Folketinget for Enhedslisten siden 2011. Hun har været formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i 2006/07.

 

<img align="left" src="@navn=Mai Mercado@" />Mai Mercado (K), Social- og sundhedsordfører. 
Mai Mercado er uddannet cand.scient.pol ved Syddansk Universitet. Hun har siddet i Folketinget for Konservative siden 2011. Medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg fra 2013. Medlem af Odense Byråd 2006-2011. 

<img align="left" src="@navn=Erik Knudsen@" />Erik Knudsen, Formand for Danske Professionshøjskoler. 
Erik Knudsen er uddannet cand.scient.pol ved Aarhus Universitet. Han har arbejdet i professionshøjskolesektoren siden 2002. Foruden formandskabet for Danske Professionshøjskoler har han været rektor for University College Lillebælt siden 2007. Han har desuden vaæret studie- og udviklingschef på SDU.


<img align="left" src="@navn=Grete Christensen@" />Grete Christensen, Formand Dansk Sygeplejeråd. 
Grete Christensen er uddannet fra sygeplejeskolen i Holbæk og har efterfølgende uddannet sig til intensivsygeplejerske. I 1991 blev hun Amtskredsformand for Dansk Sygeplejeråd, Vestsjællands Amt, og i 1998 blev hun 1. næstformand i Dansk Sygeplejeråd. Hun har været formand siden 2009. Har desuden været præsident for the European Federation of Nurses fra 2007 til 2010.


<img align="left" src="@navn=Lars kayser@" />Lars Kayser, Studieleder IT & Sundhed, Københavns Universitet. 
Lars Kayser er uddannet speciallæge i intern medicin og lektor ved Københavns Universitet. Har været leder af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets pædagogiske center fra 2002-2007. Fra 2004-2009 stod han i spidsen for implementeringen af en fælles e-lærings-platform for hele Københavns Universitet. I sit arbejde forsker og underviser han i sundheds- og e-sundhedskompetencer og i, hvordan sundhedssektoren er ved at undergå et redesign med ændrede roller for borgere, patienter og sundhedsprofessionelle stærkt støttet af nye teknologier.


<img align="left" src="@navn=Gitte Duelund Jensen@" />Gitte Duelund Jensen, Leder ved Center for Velfærdsteknologi, KL.
Gitte Duelund Jensen er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitetscenter. Hun kommer fra en stilling som chefkonsulent i Fælleskommunalt Sundhedssekretariat for de 22 kommuner i Region Syddanmark. Her arbejdede hun med fælleskommunal interessevaretagelse på det kommunale og det tværsektorielle sundhedsområde. 

<img align="left" src="@navn=Ellen Silleborg@" /> Ellen Silleborg, Specialkonsulent ved Danmarks Evalueringsinstitut. 
Ellen Silleborg er uddannet lic.phil. i pædagogik fra Lund Universitet. Arbejder  med professionskompetencer gennem e-læring på velfærdsuddannelserne som projektleder for to projekter: "Nye digitale undervisningsformer" og "Evaluering af professionskompetencer gennem e-læring". Har et indgående kendskab til professionshøjskolernes store velfærdsuddannelser gennem tidligere projekter.

Forrige artikel Stol ikke blindt på digitale målinger Stol ikke blindt på digitale målinger Næste artikel Region Midtjylland er ikke bagud med Sundhedsjournalen Region Midtjylland er ikke bagud med Sundhedsjournalen