Genlæs debat om udbredelsen af velfærdsteknologi

DEBAT: Et debatpanel har i en måned sat fokus på, hvordan vi bedst muligt udbreder velfærdsteknologi på tværs af kommuner og regioner. Læs eller genlæs indlæggene her. 

Rundt om i landet arbejdes der på højtryk for at finde velfærdsteknologiske løsninger, der skal sikre nye, effektive måder at levere service på. 

Regeringen, KL og Danske Regioner er i fuld gang med den fællesoffentlige "Strategi for digital velfærd 2013-2020", der blandt andet skal sikre, at de digitale løsninger og teknologier, vi allerede ved, virker, skal udbredes langt hurtigere.

Ideer og løsninger fra private virksomheder kan være med til at sikre fart på udviklingen. Men hvordan sikrer man, at de gode business cases og de mange pilotprojekter bliver spredt fra én kommune eller region til storskala på tværs af hele landet?

Det har et debatpanel på Altinget: velfærdsteknologi sat fokus på.

Mød hele panelet her, og læs eller genlæs alle indlæggene nedenunder.

KL: Sådan forvandles pilotprojekter til storskala-implementering

DEBAT: Kommunerne skal blive bedre til at dele viden internt og på tværs af kommunegrænserne, hvis der skal sættes skub i udbredelsen af velfærdsteknologi. Det skriver Gitte Duelund Jensen, Leder af Center for Velfærdsteknologi i KL.

Bragt 17. marts. Læs indlægget her

Professor: Giv private firmaer adgang til offentlig data

DEBAT: Skal offentlige investeringer i sundheds- og velfærdsteknologi udnyttes bedst muligt, skal private firmaer have adgang til offentlig data under kontrollerede forhold. Det skriver Morten Kyng, forskningschef ved Alexandra Instituttet.

Bragt 17. marts. Læs indlægget her.

Konsulentfirma: Undgå misforståelser i offentligt-privat samarbejde

DEBAT: Kommuner og regioner skal trække på eksterne konsulenters spidskompetencer i arbejdet med velfærdsteknologi. På den måde undgår man misforståelser i offentligt-privat samarbejde, skriver Maja Gro Lilsig, direktør i Public Intelligence.

Bragt 17. marts. Læs indlægget her.

Styrelse: Sådan sikrer vi udbredelsen af digital velfærd

DEBAT: Når vi udbreder den digitale velfærd, kræver det, at vi i fællesskab følger op på, hvordan det går med de strategiske målsætninger i de enkelte kommuner og regioner, skriver Nina Husfeldt Clasen, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen.

Bragt 24. marts. Læs indlægget her.

Forsker: Udbredelse af ny teknologi er et forandringsprojekt

DEBAT: Hvis vi i Danmark skal komme fra mangfoldige pilotprojekter til en effektiv udbredelse af velfærds- og sundhedsteknologi, kræver det en langt bedre forståelse for forandringsprocesser, skriver Jesper Grode, lektor ved VIA University College.

Bragt 24. marts. Læs indlægget her.

Kommune: Hvor svært kan det være at udbrede velfærdsteknologi?

DEBAT: Skal velfærdsteknologi udbredes til hele landet, kræver det tydelig kommunal ledelse og gode virksomhedssamarbejder, der sikrer, at teknologien matcher borgernes og medarbejdernes behov i kommunen, skriver Morten Hoff, chef ved Center for Velfærdsteknologi, Odense Kommune.

Bragt 24. marts. Læs indlægget her.

Konsulentfirma: Sådan bliver kommunerne klar til ny teknologi

DEBAT: Før kommuner investerer i ny velfærdsteknologi, er det en god idé at lade frontpersonalet afprøve forskellige løsninger i simulerede prakismiljøer, skriver Maja Gro Lilsig, direktør i Public Intelligence.

Bragt 14. april. Læs indlægget her

KL: Succes med velfærdsteknologi kræver politisk opbakning

DEBAT: Succesfuld velfærdsteknologi kræver sammenhæng mellem kommunernes overordnede politiske mål og den konkrete teknologiløsning, der skal implementeres, skriver Gitte Duelund Jensen, leder af Center for Velfærdsteknologi i KL.

Bragt 14. april. Læs indlægget her.

Professor: Sådan udvikler vi den telemedicinske motorvej

DEBAT: De danske telemedicinske løsninger er ofte kendetegnet ved at være lukkede økosystemer, der er dyre at skalere op til mange borgere. Det skal ændres, skriver professor Morten Kyng.

Bragt 14. april. Læs indlægget her

Virksomhed: Aarhus viser vejen for digital velfærd

DEBAT: Samarbejde om udvikling, implementering og videndeling kan sikre, at de bedste digitale velfærdsløsninger bliver udbredt på tværs af landet. Netop det har Aarhus Kommune skabt en banebrydende platform for, skriver Jesper K. Thomsen, direktør i DoseSystem.com.

Bragt 21. april. Læs indlægget her.

Virksomhed: Vi skal have tillid til ny teknologi

DEBAT: Skal vi lykkes med implementeringen af velfærdsteknologi i kommuner og regioner, skal både personalet og brugerne have større tillid til, at ny teknologi kan bidrage med løsninger og større værdi, skriver Jesper K. Thomsen, direktør i DoseSystem.com.

Bragt 23. april. Læs indlægget her.

Styrelse: Digital velfærd kræver forpligtende fællesskaber

DEBAT: Hvis digitaliseringen af velfærdsområderne skal vise sit fulde potentiale, kræver det, at offentlige myndigheder på tværs af sektorer arbejder sammen, skriver Nina Husfeldt Clasen, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen.

Bragt 23. april. Læs indlægget her

Kommune: Velfærdsteknologi skal kunne betale sig

DEBAT: Vi får ingen økonomisk gevinst med velfærdsteknologi, hvis teknologierne ikke er svar på reelle behov hos borgere og medarbejdere, skriver Morten Hoff, chef ved Center for Velfærdsteknologi, Odense Kommune.

Bragt 23. april. Læs indlægget her.

 

Forrige artikel Forsker: Teknologi skal modvirke underernæring og madspild Forsker: Teknologi skal modvirke underernæring og madspild Næste artikel Healthcare Denmark: Telemedicin til hele Danmark Healthcare Denmark: Telemedicin til hele Danmark