Spot på kommunernes arbejde med velfærdsteknologi

PRÆSENTATION: Ny- og genvalgte politikere, der skal lede arbejdet med velfærdsteknologi i kommunerne, er netop i gang med at lægge linjerne for de næste års arbejde. Det sætter Altinget | Velfærdsteknologi fokus på denne måned.

Ny- og genvalgte udvalgsformænd, rådmænd og borgmestre inden for velfærdteknologiområdet har ved indgangen til 2014 trukket i arbejdstøjet. De skal nu lægge linjerne for, hvordan de vil lede arbejdet med velfærdsteknologi i kommunerne.

Det vil Altinget | Velfærdsteknologi gerne være med til at sætte et nødvendigt fokus på.

Hvilke målsætninger har de for de kommende år? Skal der i højere grad satses på implementering af digitale og teknologiske løsninger? Skal velfærdsteknologien i højere grad være vejen til besparelse og erstatte varme hænder, eller skal mere af personalet uddannes i brugen af og implementeringen af velfærdsteknologi i borgernes hjem?

Alle er velkomne til at deltage i debatten. Send en mail til castle@altinget.dk. 

Det nye panel består af syv personer, som efter kommunalvalget i 2013 er blevet valgt som enten udvalgsformand, rådmand eller borgmester inden for de områder, der dækker over arbejdet med velfærdsteknologi. 

<img align="left" src="@navn=Ninna Thomsen@" />Ninna Thomsen (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.
Ninna Thomsen er leder af SF København. Hun blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation i 2006 og har været sundheds- og omsorgsborgmester siden 2009. Den 1. januar 2014 tog hun fat på en ny 4-årig periode med ansvaret for landets største ældrepleje. Ninna Thomsen står bl.a. i spidsen for en ny 2025-plan for velfærdsteknologi i Københavns Kommune. Ninna Thomsen skriver, at hun ser velfærdsteknologi som en vigtig brik i at kunne udligne de store forskelle i helbred og livskvalitet samt sikre de svageste ældre og de kronisk syge den omsorg og pleje, de har brug for i fremtiden.

<img align="left" src="@navn=Thomas Krarup@" />Thomas Krarup (K), formand for Ældre- og Handicaprådet, Aalborg Kommune. 
Thomas Krarup er uddannet i statskundskab og har en projektlederuddannelse. Han stillede for første gang op til Folketinget i 2007 og Europa-Parlamentet i 2009. Thomas Krarup har siddet i Aalbrog Byråd siden 2010 og blev i 2013 valgt som formand for Ældre- og Handicapudvalget. Ved siden af sit politiske arbejde fungerer Thomas Krarup som økonomikonsulent i Rebild Kommunes centrale økonomikontor.

<img align="left" src="@navn=Lone Glarbo@" />Lone Glarbo (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget, Favrskov Kommune.
Lone Glarbo er uddannet cand.merc.aud. og har arbejdet både i det offentlige som skatterevisor og i det private som økonomichef i de sidste 13 år. I september 2013 sagde hun op og begyndte i en ny retning og er nu studerende på Optikerhøjskolen. Denne periode er Lone Glarbos tredje i kommunalpolitik. I sidste periode som medlem af Social- og Sundhedsudvalget og i denne formand for dette udvalg.

<img align="left" src="@navn=Leif V. Nielsen@" />Leif V. Nielsen (S), formand for Udvalget Social, Sundhed og Ældre, Lejre Kommune.
Leif V. Nielsen arbejdede ved lokale glarmestre til sin ansættelse i Københavns Politi i 1974. Fra 1978 ansat i Roskilde Politi og fra 1983 ansat som kriminalassistent i Kriminalpolitiet. Siden  1999 har han arbejdet i Bedrageriafdelingen og efter politireformen i Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet på Politigården i Roskilde. Leif V. Nielsen stillede for første gang op til Kommunalvalget i 2001 i Bramsnæs Kommune, hvor han blev medlem af Socialudvalget og genvalgt i 2005. I 2009 blev Leif V. Nielsen formand for udvalget for Social, Sundhed og Ældre i Lejre Kommune og genvalgt i 2013. 

<img align="left" src="@navn=Bent aage rasmussen@" />Bent Aage Rasmussen, formand for Ældrerådet i Svendborg Kommune og formand for DANSKE ÆLDRERÅD.
Bent Aage Rasmussen er uddannet på Skårup Statsseminarium og har været friskoleleder i 32 år. Han skriver, at han altid har deltaget meget i forenings- og organisationsliv, især inden for skole og idræt. Bent Aage Rasmussen blev efter kommunalvalget 2013 genvalgt som formand for Ældrerådet i Svendborg på 9. år. Derudover har han været formand for DANSKE ÆLDRERÅD siden 2013.

<img align="left" src="@navn=vicky holst rasmussen@" />Vicky Holst Rasmussen (S), Formand Social- og Sundhedsudvalget, Egedal kommune.
Vicky Holst Rasmussen er uddannet serviceøkonom og arbejder til daglig i HK Danmark. Hun har været medlem af Egedal kommunalbestyrelse siden sammenlægningen i 2005. Vicky Holst Rasmussen er valgt for Socialdemokraterne og var fra 2010-2013 formand for Familieudvalget. Hun er nu formand for Social og Sundhedsudvalget.

<img align="left" src="@navn=Thorkild Gruelund@" />Thorkild Gruelund (K), formand for Social- og Seniorudvalget, Hørsholm Kommune. 
Thorkild Gruelund har været medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse siden januar 1994. Ud over at være formand for Social- og Seniorudvalget er han også medlem af Økonomiudvalget og Børne- og skoleudvalget, næstformand for Hørsholm Handicapråd og formand for Omsorgscentret Breelteparken i Hørsholm. Civilt er Thorkild Gruelund selvstændig erhvervsdrivende inden for salg af hobbydrivhuse.

 

Forrige artikel Kommunerne må lære af NASA's rumprogram Næste artikel Brugerbetaling påvirker patienternes adfærd