Trygfonden støtter projekter, der styrker mental sundhed i udsatte grupper

Seks projekter og forskning modtager nye donationer fra Trygfonden til at sikre mental sundhed og trivsel for udvalgte grupper samt afdækning af, hvordan befolkningens fysiske og psykiske helbred påvirkes af coronapandemien.

Ole Christian Madsen
Ole Christian Madsen (58) medstifter, Nimbus Film, medejer, Creative Alliance of OC Film, bestyrelsesmedlem, Filmhøjskolen i Ebeltoft, Filminstruktør, manuskriptforfatter, Executive Producer

Den mentale sundhed og trivsel er hårdt ramt med nedlukning, isolation, ensomhed og frygt. Det rammer alle, men især de udvalgte grupper som i forvejen kan kæmpe med overgangen fra barn til voksen. 

Derfor går Trygfondens nye donationer til projekter og forskning, der har til formål at styrke den mentale sundhed, behandling og trivsel hos udvalgte grupper samt at afdække pandemiens både fysiske og psykiske konsekvenser generelt.

Det gælder projekter i Landsforeningen Autisme, Landsforeningen Lænken, Udviklingshæmmedes Landsforbund, samt Børn og Unges Trivsel. Derudover går fondsbevillingerne til forskere på Københavns Professionshøjskole og Statens Institut for Folkesundhed til at undersøge mental sundhed og behandling.

Landsforeningen Autisme modtager 870.000 kroner til en kursusrække og etablering af netværk for at ruste unge med autisme til overgangen til voksenlivet. Kurserne skal i første omgang nå ud til 500 unge med autisme.

Projektleder Vivien Abrahamsen fra Landsforeningen Lænken modtager 657.900 kroner til et projekt med behandlingsforløb, der skal hjælpe voksne børn af alkoholafhængige og give dem viden om og indsigt i, hvad der karakteriserer et sundt børne- og ungdomsliv.

Forståelsestolk Ole Christian Madsen modtager på vegne af Udviklingshæmmedes Landsforbund (ULF) 477.648 kroner til et IT-Værksted og til at skabe onlinefællesskaber for mennesker med et udviklingshandicap for at forebygge ensomhed og isolation. Hvis aktiviteterne bliver en succes, skal de fortsætte og udbredes til flere botilbud.

Lektor Jonna Anne Jensen fra Københavns Professionshøjskole modtager 346.070 kroner til at undersøge, om behandlingsmetoden ”Beroligende Behandling til Adfærdsforstyrrede og Urolige Mennesker” (BBAUM) kan implementeres i praksis på et plejehjem, og hvorvidt metoden nedsætter urolig adfærd hos personer med demens.

Direktør Heidie Graversen og Børn og Unges Trivsel modtager 3.339.000 kroner til at styrke anbragte og tidligere anbragte unges trivsel og hjælpe dem mod et selvforsørgende liv. Donationen muliggør etablering af et landsdækkende virtuelt UNIKværested med gruppebaseret og individuel rådgivning og diverse workshops, som skal testes over to år. 

Professor Lau Caspar Thygesen fra Statens Institut for Folkesundhed modtaget en donation på 1.215.663 kroner til at afdække, hvordan befolkningens fysiske og psykiske helbred påvirkes af coronapandemien og de medfølgende restriktioner.

Donationen gør det muligt for danske forskere at indsamle repræsentative data og analysere danske data fra en international undersøgelse af WHO om danskernes fysiske og psykiske forhold.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal