Venstre tvivler nu på SP-bidraget

NYHED: Venstres finansordfører Peter Christensen åbner for alternativer til at genindføre SP-bidraget.

Venstre nedtoner nu forventningerne til at få gennemført forslaget om at genindføre den tvungne SP-opsparing til næste år.

Venstres finansordfører Peter Christensen siger i dag til Altinget.dk, at han er åben over for alternative forslag til at lægge den dæmper på økonomien, regeringen mener er nødvendig:

"Vi kan jo godt lytte os til, at der ikke er den store opbakning blandt partierne til forslaget. Og jeg er da også enig i, at hvis vi kan undgå at tvinge folk til at spare op, så er det det bedste. For os er det ikke metoden, men målet, der er det vigtigste," siger Peter Christensen.

Lægger op til arbejdsmarkedsløsning
Både den faste finanslovspartner Dansk Folkeparti og regeringspartiet De Konservative har udtalt sig stærkt kritisk om forslaget. De Konservative ser således hellere, at der sker begrænsninger i det offentlige forbrug frem for det private.

Dén løsning ligger imidlertid ikke lige for, siger Peter Christensen, der i stedet opfordrer de øvrige partier til at komme med forslag til at udvide arbejdsstyrken:

"Nu er der jo ikke lagt op til at beskære det offentlige forbrug i finansloven - tværtimod. Efter min mening er det eneste alternativ at udvide arbejdsmarkedet - og så må det jo være op til de andre partier at komme med det alternative forslag," siger han og skyder dermed en bold op til forhandlingerne om en arbejdsmarkedsreform, der begynder dette efterår.

K-irritation
De Konservative er efter sigende voldsomt irriterede over SP-bidraget, fordi partiets ordførere først er blevet orienteret om planerne sent i forløbet.

Den udlægning afviser Peter Christensen imidlertid:

"Det er en enig VK-regering, der har lagt forslaget frem, og De Konservative kom ikke med alternative forslag, da sagen blev drøftet i økonomiudvalget inden sommerferien. Jeg er noget forundret over deres melding," siger han.

Forrige artikel Danskerne siger nej tak til SP Danskerne siger nej tak til SP Næste artikel Foghs vælgere vil trodse EF-domstolen Foghs vælgere vil trodse EF-domstolen