Unge Kennedys nazi-advarsler udkommer på dansk

KENNEDY: Nogle politiske skrifter anses for at være aktuelle i årtier. John F. Kennedys advarsler mod nazi-Tyskland, skrevet som ung student i 1940, udkommer på dansk.

For første gang på dansk foreligger nu den tidligere amerikanske præsidents analyse af den katastrofale udvikling, som på få år førte det krigstrætte Europa frem til tragediens 2. akt - Anden Verdenskrig.

Bogen udkom oprindeligt i USA i 1940, da John F. Kennedy endnu gik på Harvard og blot var 23 år gammel. Så original og skarp var fremstillingen, at den øjeblikkeligt blev en bestseller med 40.000 solgte eksemplarer. Genudgivelser er siden udsendt løbende i den engelsktalende verden.

"Også i dag - hvor interessen for Anden Verdenskrig fortsat er udtalt - har Kennedys analyse aktualitet, dels på grund af dens påvisning af totalitære staters måde at agere på i det internationale rum i mødet med demokratiske aktører - denne påvisning har også nutidig gyldighed - og dels på grund af forfatterens ikonagtige status. Så meget mere må det undre, at det først er nu, at vi herhjemme får mulighed for at læse bogen," skriver udgiverne i en omtale.

Bogen udkommer i denne uge på forlaget Broe og har en vejledende udsalgspris på 249 kr.

Forrige artikel På auktion: Foredrag med Lene Espersen Næste artikel DI: Bankpakke II redder ikke små eksportvirksomheder