Sundhed i centrum

Koncentrat af lederen "Sundhed i centrum" i Jyllandsposten 13/3 2005.

(...) Det mest skræmmende er den tiltagende fedme i befolkningen generelt og allerede i barneårene specifikt. Udover det personlige tab af livskvalitet står samfundet over for milliardomkostninger, hvis der ikke gøres noget.

Altså må der gøres noget for at sætte sundheden i centrum. I en kronik i Jyllands-Posten forleden konkretiserede formanden for Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI), Søren Møller, nogle af de visioner, som han og hans bagland har.(...)

Han efterlyste et "kommunikationsprogram" mellem samfundets repræsentanter og den frivillige foreningsidræt.

Ifølge Møller skal samfundet sørge for dette program, for: »Frivillige er her nemlig ikke for at redde samfundet, men for at drive deres forening.« (...)

Selv om DGI mener, at frivillige ikke skal redde samfundet, så skal de altså bidrage, hvis de stadig vil have adgang til tilskudskroner, og med lidt fordomsfri nytænkning og fleksibilitet burde det være muligt at skabe et brugbart samspil mellem samfundet, stat, regioner og kommuner, og foreningslivet, hvor også Dansk Idræts Forbund (DIF) er en væsentlig aktør, og den enkelte borger, som i bund og grund har hovedansvaret for egen sundhed.

Forrige artikel Hold fast, Fogh Næste artikel Lykketoft og Auken burde gå helt