Sig undskyld og kom videre

Koncentrat af lederen "Bag facaden" i Politiken, 22. januar 2004

Vælgerforeningen bag regeringen er vigende. S og R har bidt sig fast i vælgerflertallet i den ene opinionsundersøgelse efter den anden.

Statsministeren beder sine ministre oppe sig, men indtil videre uden at det har givet resultater. Når regeringens popularitet er for nedadgående, skyldes det, at skattestoppets konsekvenser er ved at slå igennem i vælgernes hverdag på utallige områder, tænk blot på den kollektive trafik.

Hertil kommer, at det berømte opsving, hvis komme statsministeren garanterede i sin nytårstale, lader vente på sig. (...)

Til regeringens politik kommer Anders Fogh Rasmussens egen person, der støder især mange kvindelige vælgere bort. De samme kompetencer, der gør ham til en stærk regeringsleder, opfattes negativt af dem, der lægger vægt på, at ledende politikere har respekt for "bløde værdier", at handlekraft forenes med empati, medfølelse, ja følelser i det hele taget.

På det seneste fornemmer man, at Fogh Rasmussens rådgivere har erkendt, at der skal en blødere styling til, men hvad hjælper det, at stenaldermanden synger rundkredssang på et børnehavegulv, hvis der bliver ved med at dukke billeder op fra spindoktor Michael Kristiansens hidtil største fiasko, dokumentarudsendelsen "Fogh bag facaden"?(...)

Det bedste, statsministeren kunne gøre, var at give udenrigsministeren en slags undskyldning. Og så må vi snart se at komme videre.

Det er trods alt ikke en stump film fra noget, der er sket for lang tid siden, som den danske regeringsleders evner og resultater skal vurderes ud fra. Fogh har noget at lære som personalechef, men så er det heller ikke værre. Samfundets velfærd og velstand lider i hvert fald næppe under det.

Forrige artikel Fogh og Per Stig, forson jer Næste artikel Behov for mere end lappeløsninger