Rejsepenge-cirkus i EP

SFs nuværende MEP Pernille Frahm til kamp mod økonomiske skævheder i Europa-Parlamentet. Noget der har været talt om i årevis uden held til forandring.

Siden sidste valg til Europa-Parlamentet har en gruppe af parlamentarikere. bl. a. undertegnede, forsøgt at få ændret reglerne for vores aflønning og vores arbejde.

I dag aflønnes vi som de nationale parlamentsmedlemmer - i Danmark altså som folketingsmedlemmer. Indtil nu er det ikke lykkedes at få ordnede forhold, for forskellen mellem lønninger er så store nu, at nogle ville skulle gå voldsomt ned i løn, hvis Parlamentet skulle aflønnes efter det europæiske gennemsnit.

Især Tyskland ligger højt, og der har været problemer hele vejen med at få de tyske medlemmer med på en spiselig løsning.

Lav EU-skat
Det sidste udspil ville forhøje de danske EU-parlamentarikeres løn ganske betydeligt, vi skulle ikke betale dansk skat, men en særlig EU-skat på omkring 15-20 pct., og cirkusset med vores rejsepenge ville fortsætte.

Desuden har vi forsøgt at sikre, at Europa-Parlamentet kun havde ét hjemsted, så det evige rejsende parlament kunne blive på et sted. Heller ikke det er lykkkedes, for siden Amsterdam-traktaten i 1998 skal Europa-Parlamentet samles 12 gange om året i Strasbourg. Resten af året, altså omkring 300 dage, står bygningerne i Strasbourg tomme!

Jeg opfordrer kraftigt den danske regering til at tage disse uhyrligheder op på regeringskonferencen, for Europa-Parlamentet er ikke voksent nok til selv at ordne sine sager. Det må nødvendigvis klares af stats- og regeringslederne.

Forrige artikel Skæbnetime i Bruxelles Næste artikel Hvornår ringer du, Henriette?