Hr. Møllers politiske selvransagelse

Koncentrat af lederen "Hr. Møller" i Jyllands-Posten i dag i anledning af Mærsk Mc-Kinney Møllers 90 års dag.

NÅR Mærsk Mc-Kinney Møller, manden og myten, i dag runder 90 år, omkranses han helt efter sædvane af en aura af beundring og ærefrygt. (...)

Mærsk Mc-Kinney Møller er manden, der forvandlede et succesrigt rederi til et omfattende konglomerat med interesser i skibe, fly, olie, gas, dagligvarehandel og industriproduktion. En helt igennem imponerende præstation. (...)

Mærsk Mc-Kinney Møller med det nationale sindelag har behandlet Danmark godt. At dømme efter hans nøje planlagte verbale haglbyger mod det til enhver tid siddende politiske parnas er hr. Møller ikke ubetinget af den opfattelse, at det omvendte er tilfældet.

Senest har Folketingets krav om en ny aftale om, hvordan staten og oliejægere som A.P. Møller - Mærsk deler kagen efter olie- og gasudvindingen i Nordsøen vakt anstød på Esplanaden.

Uagtet at en principfast erhvervsleder har svært ved at acceptere det politiske systems sendrægtighed, er det måske på netop dette punkt tid til selvransagelse hos dagens fødselar.

I en tid, da velfærdsstaten er knap så fremtidssikret som A.P. Møller - Mærsk, er det et naturligt led i ethvert ansvarligt kasseeftersyn at undersøge, om alle lag af samfundet - inklusive A.P. Møller - også i årene, der kommer, leverer et fair og retmæssigt bidrag til samfundshusholdningen.

Forrige artikel Mærsks problematiske særstatus Næste artikel Tillykke, hr. Møller