Falske DF-læserbreve på Nørrebro

Koncentrat af lederen "Fejheden kender ingen grænser" af Lars Schmidt i Lokalavisen for Nørrebro og Nord-Vest 14. januar 2004 om tre tilsyneladende falske læserbreve, der roste DF-lederen Pia Kjærsgaard.

Debatten om det tolerante Nørrebro og Pia Kjærsgaards og tilhængeres syn på Nørrebro har fået en ny og uventet drejning. (...) Lokalavisen lukkede den lige lovligt livlige debat for et par uger siden.

Og det gjorde vi ikke mindst på baggrund af tre voldsomt fremmedfjendske læserbreve. Tre håndskrevne læserbreve, skrevet af tre forskellige navngivne kvinder fra Nørrebro.

Troede vi.

En grundig research har nemlig påvist, at de tre navngivne kvinder ikke eksisterer og slet ikke på de adresser, der har været angivet på læserbrevene.

Researchen har - takket være en konsultation hos en grafolog - desuden påvist, at de tre håndskrevne læserbreve er skrevet af en og samme person.

At de tre fremmedfjendske og Pia Kjærsgaard-venlige læserbreve er skrevet af den samme person, som har valgt ikke at lægge navn til sine synspunkter, åbner for en masse spekulationer om, hvad den skjulte dagsorden har været, og hvem der egentlig står bag dette feje forsøg på at få Nørrebro til at fremstå fremmedfjendsk.

Det er nærliggende at mistænke Dansk Folkeparti for denne lille og ganske urene kampagne. Det vil dog formentlig aldrig kunne bevises.

De tre læserbreve skulle gøre det ud for massiv Nørrebro-opbakning til Pia Kjærsgaard. Og er blevet til det modsatte. Støtten til Pia Kjærsgaard er ved Lokalavisens afsløring blevet voldsom devalueret. Og det er der mange, der vil glæde sig over.

Glæden er nok ikke på Pia Kjærsgaards side. Hun vil sikkert gerne være en sådan støtte foruden.

Uanset om Dansk Folkeparti står bag de feje metoder eller ej, så har partiet og ikke mindst dets synspunkter fået sig nogle alvorlige ridser i lakken, for læserne vil forbinde den forfejlede kampagne med Dansk Folkeparti. Også selv om partiet måske slet ikke har haft noget med kampagnen at gøre. (...)

Forrige artikel S: Bedre vilkår for børnefamilier Næste artikel Danmark har ladt hærværksfolk i stikken