Simon Emil raser over forsinket godkendelse

BORGERLIGT CENTRUM: Velfærdsministeriet har udsat godkendelsen af Borgerligt Centrums partinavn endnu en gang. Det er et demokratisk problem, mener Simon Emil Ammitzbøll.

Det er en åbenlys uretfærdighed og et demokratisk problem, at Borgerligt Centrums partinavn endnu ikke er blevet godkendt af Velfærdsministeriets valgnævn.

Det mener partiets formand Simon Emil Ammitzbøll, der nu må vente endnu en måned på - måske - at få navnet godkendt og dermed på at begynde at samle underskrifter for at blive opstillingsberettiget.

"Det er helt grotesk, at det skal være så svært for et nyt parti at få godkendt et navn. Hvis det havde været en historie, vi havde hørt om i et østeuropæisk land, så var der sikkert ikke den danske politiker, der ikke mente, det var en sag for Europarådet," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Indsigelse fra lokalliste
Borgerligt Centrum søgte om navnegodkendelse i Velfærdsministeriet allerede i december sidste år, inden partiet officielt blev lanceret. Men kort inden valgnævnet skulle tage stilling til ansøgningen den 28. januar, indløb der en klage fra lokallisten "Borgercentrum" i Køge, der mener, de to navne ligger for tæt op ad hinanden.

Valgnævnet har derfor udskudt afgørelsen indtil sit næste møde i slutningen af februar for at undersøge dén påstand nærmere.

"Hvis man anerkender deres krav, så betyder det jo, at alle, der har stillet op til et kommunalvalg, skal vises samme hensyn. Og så bliver det jo rent gætværk for et nyt parti overhovedet at finde et navn, der kan godkendes," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Først, når partiets navn er godkendt, kan Borgerligt Centrum begynde at samle underskrifter. Borgerligt Centrum har givet sig selv en frist til nytår 2010 til at få samlet de i alt ca. 20.000 underskrifter.

Simon Emil Ammitzbøll har ikke besluttet sig for, hvad han vil gøre, hvis valgnævnet ikke godkender partinavnet, men vil overveje en klage til Folketingets ombudsmand.

Forrige artikel Søvndal: Nej til ØD var en klar fejl Søvndal: Nej til ØD var en klar fejl Næste artikel Søvndal advarer mod intellektuel arrogance Søvndal advarer mod intellektuel arrogance