Venstres bagland vil bevare VK-regering

VKO: Kredsmændene i Venstre er tilfredse med samarbejdet med Dansk Folkeparti, men afviser ligesom det konservative bagland en VKO-regering.

Kun hver fjerde af Venstres kredsformænd mener, at Dansk Folkeparti har noget at gøre i en regering. Det viser en undersøgelse foretaget af Berlingske Research, hvor 27 kredsmænd har deltaget.

Dermed tilslutter Venstres bagland sig holdningen hos både det konservative bagland og De Konservatives partileder Lene Espersen, som heller ikke ønsker, at Pia Kjærsgaard, Peter Skaarup og Kristian Thulesen Dahl skal have ministerposter.

"Dansk Folkeparti har en helt anden holdning til blandt andet EU-spørgsmål. Det vil være vanskeligt at have et EU-skeptisk parti i regering," siger Erik Møller, kommuneformand for Venstres vælgerforening i Gribskov til Berlingske Tidende.

Olav Juul Larsen, formand for Venstres vælgerforening på Læsø og borgmester i Læsø kommune, mener ligeledes, at det ville være 'uheldigt', hvis Venstre skulle indgå i regeringssamarbejde med DF:

"Deres holdning med, at man skal beskytte det danske, kan være farligt, for hvis de andre beskytter sig mod os, så har vi ikke en chance for forretning."

Til trods for at Venstres bagland ikke ønsker Dansk Folkeparti i regering, mener flertallet dog, at samarbejdet fungerer fint, som det er nu. 

Et stort flertal af kredsformændene er overordnet tilfreds.

Forrige artikel Lene Espersen afviser en VKO-regering Næste artikel Ombudsmand skal tage stilling til Messerschmidt