Ombudsmand skal tage stilling til Messerschmidt

KLAGE: Socialdemokrat fra Københavns Borgerrepræsentation klager til ombudsmanden over Morten Messerschmidts metoder.

En klage over Morten Messerschmidt er nu på vej til ombudsmanden.

Det skriver jp.dk.

Klagen kommer efter, at det torsdag kom frem, at europaparlamentarikeren ikke blot har bedt myndighederne om en influenzavaccine til sig selv og sin kæreste, men også har presset på hos både Lyngby-Taarbæk Kommune og miljøminister Troels Lund Poulsen (V) for at få godkendt den rutsjebane, som kæresten Dot Wessman og hendes familie har opført på Dyrehavsbakken.

"Det, Morten Messerschmidt har gjort, er ren afpresning og misbrug af sit embede, og det er trist, at Dansk Folkeparti har så meget magt, at både ministre og folk i den offentlige forvaltning åbenbart er så bange for DF, at de straks begynder at gøre, som partiet forlanger, når en politiker som Morten Messerschimdt presser dem," siger Lars Aslan Rasmussen (S) fra Københavns Borgerrepræsentation, der står bag klagen.

"Det er metoder, som man kender fra bananrepublikker og ikke et dansk retssamfund," siger han.

Han forventer, at ombudsmanden vil give Morten Messerschmidt en næse.

EL kræver afklaring af ministeren
Samtidig vil Enhedslisten nu kræve en redegørelse fra miljøminister Troels Lund Poulsen om Morten Messerschmidts henvendelse til Miljøministeriet i sagen om rutsjebanen. 

Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, kræver sikkerhed for, at EU-parlamentarikeren og hans familie ikke får særbehandling:

"Morten Messerschmidt har åbenbart den opfattelse, at ledende DF-politikere har ret til særbehandling. Det er der næppe noget at gøre ved. Til gengæld har borgerne krav på at få disse sager frem i lyset," siger Per Clausen i en pressemeddelelse.

Forrige artikel Venstres bagland vil bevare VK-regering Næste artikel S og R skyder regeringens kreditpakke ned