V: Kommunerne skal stoppe banderekruttering

BANDEKRIG: V er klar til at stramme loven, så kommunerne forpligtes til at have en politik for at undgå, at unge havner i kriminelle bander. KL afviser kritikken og beder om arbejdsro.

Kommunerne er ikke gode nok til at forhindre, at unge bliver medlemmer af kriminelle bander. Og Venstre er nu klar til at stramme loven, skriver Berlingske Tidende.

"Vi er midt i et stort problem. Og det er kommunerne, der er tættest på og har det endelige ansvar over for den enkelte borger, derfor er det også dem, der har løsningen til at stoppe rekrutteringen til de hard core kriminelle miljøer som HA, AK81 og indvandrerbanderne," siger retsordfører Kim Andersen (V).

Han mener, at for mange kommuner ikke er gode nok til at forhindre unge i at komme ud i kriminalitet, og derfor skal indsatsen sikres gennem en lovændring.

Det er formanden for KL's Børne- og Kulturudvalg, Jørn Sørensen (R ), ikke enig i.

"Vi har ikke i kommunerne brug for hverken pisk eller gulerod fra Christiansborg. Lad nu kommunerne finde ud af, hvilke redskaber der er brug for," lyder det.

Forrige artikel Connie Hedegaard: De to grader forpligter Connie Hedegaard: De to grader forpligter Næste artikel Vælgerne tvivler på S-ledelsen Vælgerne tvivler på S-ledelsen