Connie Hedegaard: De to grader forpligter

L'AQUILA: De rige lande burde sige, at deres CO2-udslip er på sit højeste nu, mener klimaminister Connie Hedegaard efter klimamødet i Italien. Men hun er tilfreds med resultatet, som hun mener forpligter.

Klodens temperatur må maksimalt stige to grader. Det blev lederne af verdens 16 største økonomier enige om på topmødet i L'Aquila i Italien enige om i går. Det skriver Berlingske Tidende.

Stormagterne er de største forurenere, og derfor er resultatet positivt, mener klimaminister Connie Hedegaard (K).

"Det definerer jo meget klart, hvor stor den fælles opgave er. Når lederne af de store økonomier nu både erkender problemets størrelse og samtidig siger, at de vil tage lederskab i forhold til at løse det, ja så må de jo også levere det, der skal til. Med andre ord: Når de nu har sagt A, bliver de også nødt til meget, meget snart at sige B," skriver hun i en pressemeddelelse.

Kortsigtede mål nødvendige
Aftalen forpligter, påpeger hun med en henvisning til det internationale klimatopmøde i København i efteråret. Og målene skal også være kortsigtede.

"Det er positivt, at G8 lederne er enige om at reducere med mindst 80 procent i 2050, men de skal altså også levere reduktioner på kort sigt. Faktisk bør de rige lande allerede nu sige, at de har toppet med deres udledninger," lyder det.

Forrige artikel Kritikken af Brian Mikkelsen fortsætter Næste artikel V: Kommunerne skal stoppe banderekruttering