Ugen i dansk politik: Statsministeren besøger Færøerne, og Tesfaye skal i samråd om etnisk profilering i politiet

Mette Frederiksen tager til Færøerne på officielt besøg for blandt andet at diskutere sikkerhedspolitik. Der er åbent samråd om børn og unges mentale helbred. Og justitsminister Mattias Tesfaye (S) skal stå skoleret om såkaldt etnisk profilering i politiet. Altinget giver overblikket over en ny uge i dansk politik. 

En ny uge i dansk politik er begyndt, og som altid giver Altinget her et overblik over begivenhederne på Slotsholmen.

Mandag

  • Udenrigspolitisk Nævn tager mandag til Nordamerika, hvor de skal til møder i både Canada og USA med fokus på udviklingen i Arktis. Nævnet er afsted indtil 10. juni.

Tirsdag

  • Statsminister Mette Frederiksen (S) rejser tirsdag til Færøerne, hvor lagmand Bárður á Steig Nielsen er vært for det officielle besøg. De to skal drøfte fælles interesser i rigsfællesskabet samt ungdomsuddannelser, erhvervsliv og færøsk kultur. Statsministeren rejser tilbage til Danmark torsdag 9. juni.
  • I Sønderborg holder Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet konference om energieffektivisering sammen med Det Internationale Energiagentur (IEA). Også klimaminister Dan Jørgensen (S) vil deltage. Konferencen slutter 9. juni.
  • På Christiansborg er der fra klokken 9 åbent samråd om digital børnebeskyttelse. Her har Folketingets Erhvervsudvalg indkaldt erhvervsminister Simon Kollerup (S). Han skal forholde sig til et nyt EU-krav om aldersverificering på digitale platforme til digital beskyttelse af børn samt redegøre for regeringens indsats på området.
  • Klokken 10 er der åbent samråd om børn og unges mentale helbred. Her skal børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) svare på spørgsmål om, hvad regeringen gør for at styrke børn og unges trivsel.
  • I Folketingssalen er der møde fra klokken 10. Her skal medlemmerne blandt andet behandle lovforslag om afskaffelse af indtægtsregulering af folke-, senior- og førtidspension ud fra ægtefælles eller samlevers arbejdsindtægt.
  • Folketingets Retsudvalg har justitsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd om såkaldt etnisk profilering i politiet. Her skal han redegøre for, hvorvidt han mener, der er et problem med etnisk profilering, samt hvad han i så fald vil gøre ved det. Samrådet begynder klokken 14.

Efterfølgende skal både Mattias Tesfaye og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i samråd om pres på Københavns politi i forbindelse med officielle besøg fra Kina.

  • Klokken 15 har Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) i samråd. Her skal han redegøre for mulige årsager til fald af indberetninger om radikalisering på Udlændingestyrelsens indkvarteringssteder.

Udvalget har også bedt ministeren svare på, hvorvidt han vil gøre det vanskeligere at blive fjernet fra den såkaldte hadprædikantliste, når først man er kommet på den.

Onsdag

  • Fra klokken 9:15 skal transportminister Trine Bramsen forklare årsagen til de lange ventetider på både køreprøver, udstedelse af kørekort samt chaufførtilladelser. Hun skal også redegøre for, hvad hun konkret vil gøre for at komme den lange sagsbehandling hos Færdselsstyrelsen til livs.
  • Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) er endnu engang i samråd onsdag klokken 9:30. Her er han blevet bedt om en holdning til sager, hvor politiet har brugt fysisk magt og beroligende indsprøjtninger i forbindelse med tvangsudsendelser fra danske udrejsecentre.
  • Klokken 13 er der møde i Folketingssalen, hvor flere lovforslag skal behandles. Blandt andet skal der tages endeligt stilling til et lovforslag om at stramme reglerne for, hvor længe medfølgende familie til udenlandske arbejdstagere eller studerende kan opholde sig i Danmark.

Torsdag

  • Også torsdag er der møde i Folketingssalen. Fra klokken 9 skal medlemmerne blandt andet behandle lovforslag om gratis tandpleje for 18-21-årige samt om mulighed for økonomisk kompensation ved svindel med Nemkonto.
  • Fra 10:45 er transportminister Trine Bramsen (S) i samråd om anlæggelsen af enten en togbro eller togtunnel ved Vejle Fjord.

Fredag

  • Der er statsråd på Christiansborg Slot fredag, hvor statsministeren og de øvrige ministre vil fremlægge lov- og beslutningsforslag for dronningen. Det foregår fra klokken 9:30.
  • Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) er kaldt i samråd på baggrund af en artikel i Danwatch om, at den statslige danske investeringsfond IFU investerer i stærkt forurenende svinefarme i Chile. Samrådet begynder 11:30.

Forrige artikel Læs hele Jakob Ellemanns grundlovstale Læs hele Jakob Ellemanns grundlovstale Næste artikel Overblik: Sådan reagerer partierne på Frederiksens forslag om en regering over midten Overblik: Sådan reagerer partierne på Frederiksens forslag om en regering over midten