Udenrigspolitisk topdiplomat hentes til Statsministeriet

Topdiplomaten Michael Starbæk Christensen flytter 1. august fra Udenrigsministeriet til Statsministeriet for at besætte posten som udenrigspolitisk rådgiver.

Michael Starbæk Christensen er fremover manden, der skal hjælpe statsministeren med at holde det forkromede overblik over rigets udenrigspolitik. Han hentes ind fra posten som politisk direktør i Udenrigsministeriet, hvor han siden 2013 har assisteret skiftende udenrigsministre på samme vis.

Starbæks jobskifte er resultatet af den rokade i det danske diplomati, der startede, da EU-ambassadør Jeppe Tranholm-Mikkelsen blev hentet til Bruxelles tidligere på foråret. Han var ellers udset til posten som Danmarks næste ambassadør i USA, en post som afgående udenrigspolitisk rådgiver Lars Gert Lose nu i stedet besætter.

Således blev posten som udenrigspolitisk rådgiver altså ledig, og Thornings valg er faldet på Michael Starbæk Christensen, der også har tidligere har arbejdet i Statsministeriet.

Dengang var det som rådgiver for Anders Fogh Rasmussen (V) og Lars Løkke Rasmussen (V) under klimatopmødet i 2009. Klimasporet i hans karriere sendte ham videre til Bruxelles med Connie Hedegaard, men inden hendes femårige kommissærtid udløb, blev Starbæk hentet hjem igen – denne gang af Villy Søvndal, der dengang havde nøglerne til Udenrigsministeriet.

Her har han set flere ministre komme og gå – men nu er turen altså kommet til, at han selv rykker videre.

Forrige artikel CBS gafler stærk advokat til nyt professorat Næste artikel Mads Koch Hansen i direktørsædet ved Lillebælt