Søren Pind: Spørgsmål om overvågning deler Venstre i tre

Søren Pind fortalte på Folketingets talerstol, at spørgsmålet om overvågning deler Venstre. 18. marts 2016

TREDELING: Der bliver debatteret livligt i Venstre, når spørgsmålet er overvågning, fortalte Søren Pind (V) på Folketingets talerstol fredag. Han hører selv til den gruppe, der ‘nødtvungent anerkender, at overvågning kan være nødvendigt’.

Justitsminister Søren Pind inviterede resten af Folketinget ind i Venstres gruppelokale, da han i forbindelse med fredagens debat om mere statslig overvågning fortalte, at spørgsmålet deler Venstre internt.

"Der er dem, der i Venstre mener, at overvågning er en naturlig nødvendighed for at forsvare samfundet mod kriminalitet. Så er der dem, der er inderligt modstandere af overvågning, fordi det er man af princip," lød det fra Søren Pind, før han forklarede om den gruppe, han selv hører til.

"Og så er der den gruppe, jeg selv bekender mig til, hvor jeg nødtvungent anerkender, at overvågning bestemt kan være nødvendigt i nogle situationer, men hvor det så er retssikkerhedsgarantierne i den sammenhæng, som bliver de afgørende," sagde han.

Den oplysning førte til, at Alternativets retsordfører, Josephine Fock, spurgte om, hvad årsagen var til, at Søren Pind fandt sig selv til rette i den midterste gruppe.

"Jeg kan for mit eget vedkommende sige, at jeg altid har ligget i den gruppe. Det har jeg, fordi jeg ikke deltager i vores moderne mistænkeliggørelse af vores tredeling af magten og de institutioner, som står bag den," svarede ministeren.

Forrige artikel Samråd åbner for omprioritering mellem museer Samråd åbner for omprioritering mellem museer Næste artikel Anker Jørgensen mindet af Folketinget Anker Jørgensen mindet af Folketinget