Se listen: Så meget ekstra tjener folketingspolitikere på dobbeltmandat

24 folketingspolitikere supplerer deres folketingsgage med ekstravederlag fra lokal- og regionalpolitisk arbejde. Nogen opnår løn på ministerniveau, andre får knap så meget.

Penge og politik hænger sammen.

Det er i hvert fald tilfældet for de 24 folketingsmedlemmer, der har et dobbeltmandat ved også at være valgt ind i enten en kommunalbestyrelse eller et regionsråd.

En gennemgang, Altinget har lavet af vederlagene for det ekstra vederlag, som følger med et dobbeltmandat, viser, at det kan bringe en folketingspolitiker op i samme lønklasse som regeringens ministre.

Ud af de 24 folketingsmedlemmer med dobbeltmandat tjener de seks således fra lige omkring 1,2 millioner kroner op til 1,3 millioner kroner om året for deres politiske arbejde.

Regeringens meninge ministre tjener 1,3 millioner kroner årligt.

Se her, hvem der tjener, hvor meget, og hvilke politiske poster de enkelte folketingsmedlemmer bestrider i kraft af deres dobbeltmandat.

Opgørelsen medtager kun vederlag for hverv, som er knyttet direkte til rollen som lokal- eller regionspolitiker. 

Dette indebærer også poster udpeget som eksempelvis medlem af Danske Regioners bestyrelse. Ekstravederlag som følge af hjemmeboende børn er ikke medregnet.

 {{toplink}}

Vederlag kan i nogle tilfælde andre sig inden for en valgperiode.

Eksempelvis er der i Sønderborg Forsyning, hvor Ellen Trane Nørby (V) er blevet formand, drøftelser om at hæve formandsvederlaget. Hvor meget højere end de aktuelle 70.000 kroner om året, er der ikke meldt noget ud om.

Men ifølge JydskeVestykysten blev det i forbindelse med konstitueringen i Sønderborg Kommune efter kommunalvalget i november overvejet, om det skulle hæves til samme niveau som vederlaget for en udvalgsformand i kommunern - omkring 180.000 kroner.

,

Forrige artikel Mette Frederiksen skifter titel i S-erhvervsklub efter kritik: Mette Frederiksen skifter titel i S-erhvervsklub efter kritik: "Det er en tilståelsessag" Næste artikel Dobbeltmandater sikrer folketingspolitikere løn på ministerniveau Dobbeltmandater sikrer folketingspolitikere løn på ministerniveau