S-bagland bakker op om SF i regering

OPPOSITION: Der er i det socialdemokratiske bagland bred opbakning til at få både SF og R med i en fremtidig regering. Henrik Sass Larsen (S) vil dog ikke tage stilling endnu.

I sidste uge meldte Helle Thorning-Schmidt (S) ud, at hun ser S og SF som de toneangivende partier i oppositionen og har koncentreret sig om at skabe en fælles platform for dem. "De radikale har valgt en mere fri rolle i oppositionen," sagde hun til Politiken.

Men intet er tilsyneladende afgjort, når det kommer til fremtidige regeringskonstellationer.

Således vil politisk ordfører Henrik Sass Larsen i dagens udgave af Berlingske Tidende ikke tage stilling til, om Socialdemokraterne foretrækker at danne regering med SF, De Radikale eller måske begge dele:

"Den type meldinger kommer vi kun med én gang i løbet af en valgperiode, og der er ikke noget forestående valg lige nu," siger han til Berlingske Tidende.

Udtalelsen kommer på baggrund af en rundspørge foretaget af Berlingske Research blandt socialdemokratiske borgmestre og kredsformænd. 75 pct. af de adspurgte bakker op om en S-SF-R-regering, men om opbakningen kan forplante sig til Socialdemokraternes ledelse, må man endnu vente svar på.

Imellemtiden fortsatte Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal (SF) idag med at udbygge deres fælles platform med et besøg på Lindø-værftet.

Forrige artikel Justitsministre bør stilles for Rigsretten Næste artikel Burka-kovendinger i K