Burka-kovendinger i K

MASKERING: Det Konservative Folkeparti og navnlig Brian Mikkelsen er under beskydning for at være vendt på en tallerken i burka-problematikken. Lene Espersen bekræfter, at partiet har ændret holdning.

Nyligt foreslog den netop tiltrådte integrationsordfører for De Konservative, Naser Khader, et generelt forbud mod burkaer. Nu bliver partiet imidlertid stillet til regnskab for tidligere udmeldinger, ikke mindst efter justitsminister Brian Mikkelsen varmt har støttet sin partifælles pointe.

Simon Emil Ammitzbøll (LA) beskylder ifølge jp.dk justitsministeren for hykleri. Og efter at Ammitzbøll har været i arkiverne med §20-spørgsmål, gør han gældende, at der er seriøse modsætninger mellem synspunkter dengang og i dag.  

Første eksempel drejer sig om et spørgsmål fra Peter Skaarup tidligere på året, hvor justitsministeren svarer, at det "ikke kan lægges til grund, at der er et politimæssigt behov for at indføre et generelt forbud mod at færdes i det offentlige rum med maskering eller anden form for beklædning, der skjuler ansigtet".

Derudover modsiges Brian Mikkelsens vurdering af burkaen som et problem for færdselssikkerheden af en ældre besvarelse fra hans forgænger som justitsminister og nuværende partiformand, Lene Espersen. (Brug links for at se spørgsmålene fra Folketingets hjemmeside.)

Netop Lene Espersen erkender nu på jp.dk, at "der kan sikkert findes mange citater, der fortæller, at vi har haft en anden holdning tidligere. Men jeg må bare sige: Ja, vi har ændret holdning". Se et par af de citater nedenfor.

Forrige artikel S-bagland bakker op om SF i regering Næste artikel Afgørelse om afgrænsning af nationalpark