S og R skyder regeringens kreditpakke ned

FINANSKRISE: Regeringen vil kickstarte det kriseramte danske erhvervsliv med fem mia. kr. For lidt og for sent, mener oppositionen.

Regeringen indleder den nye politiske sæson ved at spille ud med en kreditpakke.

Ifølge Berlingske Tidende vil regeringen skyde fem milliarder kroner direkte ind i dansk erhvervsliv ved hjælpe af kreditter og kautioner, der skal lette virksomhedernes adgang til penge og nye investeringer.

Men det er slet ikke nok, lyder reaktionen fra Socialdemokraterne og De Radikale.

"Jeg er meget i tvivl om regeringens analyse og vurdering, og jeg mener ganske enkelt ikke, at de har ret. Det er for lidt, og den kommer for sent. De har ikke forstået krisen og ikke vidst, hvad der skulle gøres," siger S-formand Helle Thorning-Schmidt til TV 2 News.

"Der er masser af virksomheder, der allerede har måttet lukke ned, hvor man er gået glip af omsætning og vækst og har afskediget medarbejdere. For at hjælpe alle de virksomheder, så taler vi om mange flere penge," uddyber politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S).

De Radikale er ikke nær så kritiske over for krisepakken, men også de vil have mere i puljen:

"Omfanget af det, vi skal drøfte, lyder af mange penge. Men det er ikke nok. Regeringen har hele tiden undervurderet krisen og forsøgt at tale den op igen, og det er altså svært at tale noget frem, når der mangler handling," siger Margrethe Vestager, der ud over at forhandle om flere penge til pakken vil overveje at fokusere dele af pakken på grønne virksomheder.

Forrige artikel Ombudsmand skal tage stilling til Messerschmidt Næste artikel Aukens afløser findes på sommergruppemøde Aukens afløser findes på sommergruppemøde