Ole Birk Olesen bliver gruppeformand for LA

Liberal Alliance genvælger tidigere minister Ole Birk Olesen som gruppeformand. Folketingsgruppen blev ved valget udvidet fra 3 til 14 mandater.

Liberal Alliance har igen udpeget sit længst siddende folketingsmedlem som gruppeformand. Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Den tidligere transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen fortsætter således som formand for folketingsgruppen i denne valgperiode, mens Alex Vanopslagh fortsætter som politisk leder og partiformand. Det bliver dog for en noget større folketingsgruppe, der ved valget 1. november gik fra 3 til 14 mandater.

Ole Birk Olesen har siddet i Folketinget for Liberal Alliance siden 2011 og sad i regering som minister fra 2016 til 2019.

I følge gruppeformanden er folketingsgruppens politiske arbejde en fællesindsats. 

"Partipolitik for LA i Folketinget handler om, at hvert enkelt gruppemedlem skal begynde arbejdsdagen med at tænke på, hvad man kan gøre af gode ting for at fremme den liberale sag i dag. Det skal man gøre på en måde, så både man selv og resten af partiets folketingsgruppe kan se sig selv i det, og så vi løfter vores fælles ansvar sammen og skaffer endnu mere indflydelse til LA i fremtiden," siger Ole Birk Olesen i pressemeddelelsen.

Ole Birk Olesen er uddannet journalist og har tidligere været ansat på Ekstra Bladet og Berlingske Tidende. 

{{toplink}}

Forrige artikel Demokraterne sikrer reelt flertal i Senatet efter sejr i Georgia Demokraterne sikrer reelt flertal i Senatet efter sejr i Georgia Næste artikel Museumsinspektør modtager sjælden pris af Kongehuset Museumsinspektør modtager sjælden pris af Kongehuset