Nye Borgerlige lækker nordjyske byrådsmedlemmer

Nye Borgerlige har mistet sine to sæder i Vesthimmerland og Hjørring Kommuners byråd. Det er de tidligere DF'ere Annette Vahlgreen og Vivi Jensen, der efter bare et halvt år har forladt partiet.

I marts gav Vivi Jensen Nye Borgerlige deres første mandat i byrådet i Hjørring Kommune samt i Nordjyllands regionsråd, og i maj fulgte Annette Vahlgreen med plads i Vesthimmerlands byråd efter og sikrede også partiet en repræsentant her. Nu har de begge meldt sig ud af partiet.

Det er historien i flere lokale medier.

Både Vivi Jensen og Annette Vahlgreen skiftede til Nye Borgerlige fra Dansk Folkeparti, og nåede altså kun at være en del af det nye borgerlige projekt i knapt et halvt år.

Det er henholdsvis partiets sociale og økonomiske politik, der har fået de to lokalpolitikere til at træffe beslutningen, vel at mærke uafhængigt af hinanden.

"Jeg sad med en følelse af, at Nye Borgerlige reelt har en socialpolitik, som man ikke taler højt om, men som jeg er dybt uenig i," lyder det eksempelvis, ifølge Nordjyske, fra Vivi Jensen, der selv er førtidspensionist.

Partiet har ellers netop samlet nok vælgererklæringer til at kunne opstille kandidater til Folketinget næste gang, der er valg.

Forrige artikel Tidligere LAU-formand bliver spidskandidat i København Næste artikel LA mister eneste byrådsmedlem i Aarhus