Tidligere LAU-formand bliver spidskandidat i København

Den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh, skal være LA's frontfigur i København frem mod kommunalvalget i 2017. 

Når der er valg til Borgerrepræsentationen i København til november næste år, bliver det Alex Vanopslagh, som skal stå i spidsen for Liberal Alliance i hovedstaden.

Efter et tæt kampvalg med Folketingssuppleanten Danny Malkowski blev han valgt som partiets spidskandidat ved et opstillingsmøde onsdag aften, oplyser Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

24-årige Alex Vanopslagh er uddannet med en bachelor i statskundskab fra Syddansk Universitet og har det seneste års tid arbejdet i public affairs-sekretariatet i landbrugets interesseorganisation, Landbrug & Fødevarer, i en studenterstilling. Han var formand for Liberal Alliances ungdomsparti fra 2014 til foråret i år og sidder med i partiets hovedbestyrelse. Han er også konsulent på Liberal Alliances internationale projektarbejde med fokus på øget dialog og samarbejde mellem civilsamfundsorganisationer, politiske partier og erhvervsliv.

Ved dette års folkemøde på Bornholm vandt Alex Vanopslagh DM i Debat arrangeret af Politiken, og nu er han parat til at indtage og ikke mindst forny borgerrepræsentationen i København. 

"Der er en rodfæstet tankegang om, at kommunen kan gøre livet bedre for borgerne ved at blande sig endnu mere i deres liv, bruge endnu flere skattekroner på prestigeprojekter, oprette flere tilskud og ydelser, lave nye skatter og starte fjollede initiativer som bilfri søndag. Vi trænger til en borgerlig værdikamp for en grundlæggende ydmyghed og respekt for de borgere, som man påstår at repræsentere," siger han i pressemeddelelsen.

Liberal Alliance fik to mandater i København ved sidste valg, men det er for nylig blevet til bare et enkelt sæde i borgerrepræsentationen, efter at den ene af partiets repræsentanter stiftede et nyt parti på det ene mandat.

Den nye spidskandidat har imidlertid høje ambitioner:

"Vi har et fantastisk hold af kandidater med hver vores spidskompetencer. Jeg tror på, at vi kan komme op omkring resultatet fra folketingsvalget, hvor vi i København fik over 8 procent af stemmerne. Det er ambitionen at få fire mandater mindst," lyder det i pressemeddelelsen.

 

Forrige artikel Søfartsstyrelsen søger ny direktør Næste artikel Nye Borgerlige lækker nordjyske byrådsmedlemmer