Mogens Jensen (S) hyldet på sin 50-års-dag

"Mogens, du betyder noget for hele vores bevægelse. På grund af din enorme flid og din entusiasme." Helle Thorning-Schmidt havde de store ord fremme, da den ene S-næstformand Mogens Jensen i dag blev fejret på sin 50-års-dag.

Han er den perfekte vært. Han slår hjerteligt ud med armene, når gæsterne ankommer. Han har sørget for levende musik og for noget godt til ganen. Og så taler han varmt og højt til sine gæster. Mogens Jensen er Socialdemokraternes ene næstformand (den anden er overborgmester Frank Jensen) og kulturordfører. I dag fyldte han 50 år, og folketingsgruppen festede for sin tidligere formand med reception i det smukke samtaleværelse på Christiansborg. Midtpunktet udstrålede alt andet end at være slidt ved udsigten til at runde det halve århundrede: "Jeg hørte ved en anden fødselsdag, at 60-års-alderen er de nye 40'ere - så må 50'erne jo være de nye 30'ere!" Og så tilføjede Mogens Jensen filosofisk: "Hvis det sorte tæppe gik ned nu, så ville jeg sige: - Tak, det var dét, og det var godt. Men nej, nej: Livet, det kan bare komme an." Statsminister og formand for Socialdemokraterne Helle Thorning-Schmidt holdt en lang og personlig tale for Mogens Jensen, som hun har kendt i snart 25 år, bl.a. fra deres fælles arbejde i LO. "Du er en ung mand, der møder alle med nysgerrighed. Du har en utrættelig appetit på livet. Du er rig på venner, fordi du evner at samle venner omkring dig. Man kan stole på dig. Du er værdsat i hele vores parti, hele bevægelsen, som vi begge kan lide at kalde det. Din generøsitet er legendarisk." Thorning fortsatte: "Man kan gå på Arbejdermuseet - eller til dig. Forskellen er, at museet nogle gange er lukket. Mogens er altid åben." Den varme kontakt mellem formand og næstformand kulminerede til forsamlingens morskab, da Mogens Jensen kvitterede for den rosende Thorning-tale med ordene: "Helle, det er simpelthen umuligt at lægge dig ned - i hvert fald politisk". Mogens Jensen kunne ikke dy sig for, nu han havde sine 150-200 gæster i sin hule hånd, at agitere: "Kunst og kultur fylder for lidt på det politiske landkort!"
Forrige artikel Transportministeriet får ny pressechef Næste artikel Tidligere Dong-direktør er ansat hos russiske Gazprom