Mindeord: S-kredsformand Peter Olesen, Kolding (62)

En socialdemokratisk profil i det jyske er gået bort. Peter Olesen, der først var partiformand i Kolding og siden kredsformand, er død i en alder af 62 år. Socialdemokraternes borgmesterkandidat her, Christian Haugk, skriver mindeord.

Det er med stor sorg, jeg har modtaget meddelesen om, at Peter Olesen er død, kun 62 år gammel. Uden varsel var det slut for en rigtig god partikammerat. 

Peter Olesen var socialdemokrat gennem hele livet. Og som han ofte sagde, én gang socialdemokrat – altid socialdemokrat. 

Peter var et strategisk og organisatorisk talent ud over det sædvanlige. Det var således ham, der tog initiativ til, at de socialdemokratiske partiforeninger i de gamle kommuner Kolding, Vamdrup og Lunderskov i 2004 blev lagt sammen til én. Det var en fremsynet manøvre, og det foregik ikke uden sværdslag. Men den kæmpe organisatoriske og mentale øvelse tiltvang sig respekt og viste sig værdifuld. Ikke kun lokalt, men også nationalt, hvor Peter Olesens ideer blev brugt som inspiration såvel centralt i Socialdemokratiet som i andre kommuner landet over.

Som først partiformand i Kolding og siden kredsformand for mangeårigt folketingsmedlem Lissa Mathiasen var Peter Olesen en ildsjæl og en slider ud over det sædvanlige. Man vidste, hvor man havde Peter. Han var lige ud af posen og én man kunne regne med. Men han kunne også være kontroversiel, for med Peter Olesen fik man altid sandheden råt for usødet. Det – samtidig med hans skarpe analytiske evner - gjorde, at Peter var et menneske, man lyttede til.

Peter Olesen var fynbo med stort F. Selv efter mange år i Kolding, var det fynske modersmål ikke til at tage fejl af, og det var engagementet heller ikke. 

Arbejdslivet blev kommunalt. Først som kontorelev i fødebyen Bogense, og efter et pitstop i Vejen kom han i 1977 til Kolding Kommune. Arbejdsopgaverne og titlerne var mange og forskellige. Han arbejdede således både med løn, havde ansvaret for kommunens første hjemmeside og var med til at implementere den kommunale digitalisering. Frem til sin pensionering ved udgangen af 2013 var Peter direktionssekretariatschef.

Tre ord kendetegner Peter Olesen i alt hans væsen og gerning – han var passioneret, loyal og ærlig. Gode egenskaber, der passer på et godt menneske og hans alt for korte liv. 

Mine tanker går til Jenny, der har mistet sin mand, og til Sanne og Maiken, der har mistet deres far. Men også til alle, der har mistet en god og trofast ven.

Livet er skrøbeligt. Den mand, der for alvor fik mig ind i politik, er død. Frasen om at vi skal huske at leve, mens vi gør det, har aldrig været mere sand. 

Æret være Peter Olesens minde.

Forrige artikel Dorte Lange stiler mod international lærer-tillidspost Næste artikel Sundheds- og Ældreministeriet får ny kontorchef