Dorte Lange stiler mod international lærer-tillidspost

Næstformanden i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange, stiller op til bestyrelsen for den internationale lærerforening, Education International, der er verdens største faglige organisation.

30 millioner uddannelsesansatte fra 400 organisationer i 170 lande over hele verden er samlet i Education International, der dermed er verdens største faglige organisation.

Og når der skal vælges en ny bestyrelse i slutningen af måneden, er der en dansk kandidat med i kapløbet. Det er Dansk Lærerforenings næstformand, Dorte Lange, skriver fagbladet Folkeskolen.

Der er 26 pladser i bestyrelsen, og Dorte Lange håber at kunne sætte sig på den ene.

"Det er utroligt vigtigt, at vi kan hente viden og inspiration fra hinanden landene imellem. Jeg sidder allerede i den europæiske styrelse, og her får vi en masse information om, hvordan det går i de andre lande. Det internationale samarbejde er vigtigt, og det gælder om at være tæt på, så man får nye informationer hurtigt og for eksempel kan følge de forskningsprojekter tæt, som bliver sat i gang i EI," siger hun til Folkeskolen.

Dorte Lange har været næstformand i DLF siden 2011, haft plads i bestyrelsen siden 2008 og er i sin tid uddannet fra Aalborg Lærerseminarium.

Forrige artikel UFM-kontorchef bliver ny direktør for professionshøjskolerne Næste artikel Mindeord: S-kredsformand Peter Olesen, Kolding (62)