Ledighed for akademikere fordoblet

LEDIGHED: På kun et år er ledigheden for akademikerne i AC blevet fordoblet. De nyuddannede er fortsat særligt hårdt ramt. Mere end hver fjerde sommerdimittend står uden arbejde, og deres ledighed er ligefrem steget fra oktober til november.

Næsten 8.800 akademikere i Akademikernes Centralorganisation var arbejdsløse i november. Det er 500 flere end i oktober og en fordobling på kun et år.

Som noget nyt stiger ledigheden nu for alle aldersgrupper, men det er fortsat de nyuddannede og de unge, som er ekstremt hårdt ramt af den stigende ledighed.

Samlet er arbejdsløsheden for AC's medlemmer på 3,6 procent og dermed under landsgennemsnittet på 4,4 procent. Men arbejdsløshed var derimod hverdag for mere end hver fjerde sommerdimittend helt hen i november.

Normalt falder ledigheden for sommerdimittenderne ellers med cirka 5 procentpoint fra oktober til november.

Men modsat alle de foregående år er ledigheden for sommerdimittender 2009 denne gang steget fra 28,6 procent i oktober til 29,5 procent i november måned.

Der er altså sket en dramatisk forværring for de nyuddannedes muligheder for at komme ind på arbejdsmarkedet i løbet af november måned, konkluderer AC i sin nye opgørelse.

Forrige artikel SFs unge næstformand fundet død Næste artikel Følg kommissær-høringerne her Følg kommissær-høringerne her