SFs unge næstformand fundet død

DØDSFALD: SFs næstformand Jakob Nørhøj er fundet død i sit hjem kun 33 år gammel.

<img align="left" src="@nyimg=5927@" />

SF's næstformand, Jakob Nørhøj, er pludselig død. Den kun 33-årige Jakob Nørhøj blev fundet død i sit hjem onsdag aften. Dagen forinden havde han været på skadestuen med mavesmarter. Det var hans far, der fandt ham i lejligheden.

Jakob Nørhøj afløste i 2005 Trine Bendix på posten som næstformand, efter at hun havde trukket sig i protest mod den nye partiformand Villy Søvndals "ledelsesstil".  Han vandt posten efter kampvalg.

Jakob Nørhøj, som var en del af SF's såkaldte børnebande af unge EU-skeptikere, var efterfølgende sammen med partiformanden med til at revolutionere både SF's politiske budskab og valgkampagnestrategi.

Villy Søvndal roser da også Jakob Nørhøj for deres tætte samarbejde.

"Han har ydet en uvurderlig indsats med at opbygge SF og stået i spidsen for fornyelsen af SF's partiorganisation. Hans indsats som næstformand har været præget af stor uegennyttighed, og at han påtog sig nogle af de mest utaknemmelige opgaver, som skal løses for, at en organisation som SF har kunnet fungere"  siger partiformanden, som på SFs hjemmeside tilføjer (læs hele mindeordet nederst):

"Jeg har både som menneske og som formand nydt godt af Jakobs udelte venskab og loyalitet og jeg vil savne vores fortrolighed. Det er derfor meget tungt at skulle tage afsked med Jakob så urimelig tidligt."

Jakob Nørhøj, der havde en fortid som formand for partiets ungdomsorganisation SFU, har tidligere undervist på Testrup Højskole ved Århus og har læst russisk og historie på Aarhus Universitet. Han efterlader sig en søn på 14 år.

Jakob Nørhøj begraves den 14. januar fra Haslev kirke. 

 

Forrige artikel Nye borgmestre vil fremlægge private investeringer Næste artikel Ledighed for akademikere fordoblet Ledighed for akademikere fordoblet