L 83 (Udenrigsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om internationalt udviklingssamarbejde. (Ændring af grundlag for oplysningsarbejde om udviklingssamarbejde).

Flemming Møller Mortensen
Flemming Møller Mortensen (61) MF (S), næstformand, Dansk Kulturinstituts bestyrelse, klosterforstander, Aalborg Kloster fhv. minister for udviklingssamarbejde og for nordisk samarbejde

Formålet med lovforslaget er at ændre i oplysningsarbejdet om udviklingssamarbejde. Ministeren ønsker med lovforslaget at lette administrationen af forvaltningen af tilskud ved at nedlægge Danidas oplysningsbevilling og Danidas oplysningsudvalg. Udviklingsministeren vil fortsat iværksætte og yde tilskud til aktiviteter, som kan udbrede kendskab til og forståelse for udviklingslandes udfordringer og dansk deltagelse i det internationale udviklingssamarbejde. Med ændringen bliver det muligt at iværksætte nye former for oplysnings- og engagementsaktiviteter med bred gennemslagskraft og med styrket sammenhæng mellem oplysnings- og engagementsaktiviteter og målgrupperne herfor. Der kan som hidtil ydes rejsetilskud til journalister og lign.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.

Afstemning


Følg L 83 Lov om internationalt udviklingssamarbejde
(Udenrigsministeriet)

20/1
2022
20/1
2022
18/1
2022
1/12
2021
30/11
2021
11/11
2021
Forrige artikel B 68 (Uddannelses- og Forskningsministeriet) Næste artikel B 71 (Indenrigs- og Boligministeriet)