Hjort-forventninger til Altinget | Arbejdsmarked

NY AVIS: Claus Hjort-velkomst: "Jeg forventer, at Altinget | Arbejdsmarked bidrager til at skille fup fra fakta og fordomme fra realiteter."

Af Claus Hjort Frederiksen (V)
Beskæftigelsesminister

Velkommen til Altinget | Arbejdsmarked. Velkommen til en ny aktør i debatten om et af de vigtigste områder for både den enkelte danskers hverdag og den fælles velfærd. Det glæder mig, at Altinget nu sætter særligt fokus på arbejdsmarkedet; et politisk område, der kun bliver mere interessant i de kommende år.   

Vi har mangel på arbejdskraft i Danmark. Selv om ledigheden stiger lidt, betyder den demografiske udvikling, at manglen på hænder bliver en udfordring mange år frem. Vi har brug for flere mennesker på arbejdsmarkedet - nu og i fremtiden. Flere i arbejde er den enkle, men afgørende forudsætning for, at vi kan bevare og udvikle vores velfærd.

Hurtigt i arbejde
Derfor er målet for regeringens beskæftigelsespolitik at få mennesker hurtigt i arbejde. Ikke alene for at sikre velfærden, men fordi arbejde er andet og mere end en månedlig lønseddel. Arbejde er selvforståelse og social kontakt, og arbejdsløshed har store både menneskelige og økonomiske omkostninger for den enkelte.

Derfor er det også vigtigt, at beskæftigelsespolitikken dækkes af medier, der går i dybden. Jeg forventer og glæder mig til, at Altinget | Arbejdsmarked bliver et af de medier. Jeg forventer, at Altinget | Arbejdsmarked bidrager til at skille fup fra fakta og fordomme fra realiteter.

Vi står lige nu over for vigtige ændringer på beskæftigelsesområdet. Vi lægger indsatsen om til et enstrenget beskæftigelsessystem, så kommunerne fremover skal hjælpe både forsikrede og ikke-forsikrede ledige. Dermed kan jobcentrene arbejde uden dobbelt ledelse og dobbelt bureaukrati. Målet er at sikre den bedste og mest effektive hjælp til ledige, så de kan komme i job. Det betyder i sidste ende flere hænder til velfærd og offentlig service.

Betale sig at arbejde
Også den kommende skattereform får stor betydning for arbejdsmarkedet. Målet er, at skattereformen skal indeholde en markant reduktion af skatten på arbejdsindkomst, herunder skatten på den sidst tjente krone. Det skal med andre ord bedre kunne betale sig at arbejde og at yde en ekstra indsats.

Så der er masser af stof til Altinget | Arbejdsmarked. Jeg glæder mig til at følge debatten og håber, at den lille ny kommer godt fra start.

Forrige artikel Professor: Jeg blev frosset ud af KU Næste artikel Nye journalistiske muskler til Altinget.dk Nye journalistiske muskler til Altinget.dk