Her er Løkkes drejebog for efteråret

PLAN: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lancerer fire områder, som regeringen vil have særligt fokus på i efteråret. Få overblik her. 

Regeringen kommer ikke til at ligge på den lade side i efteråret.

Sådan lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et netop overstået pressemøde ved Venstres sommergruppemøde i Billund. Her løftede han sløret for regeringens prioriteter i efteråret.

”Der vil være fire vigtige områder, som regeringen vil prioritere særligt højt i det næste halv år. Det handler om tryghed for danskerne, at skabe vækst og udvikling i hele Danmark, at styrke kernevelfærden – særligt på sundhedsområdet – og så vil vi sikre, at det kan betale sig at arbejde,” sagde statsministeren. 

Stærkt politi – stram udlændingepolitik
I forhold til tryghed pegede Lars Løkke Rasmussen konkret på, at selvom kriminaliteten er faldende i Danmark, er der stadig en hård kerne, der ikke er kæmpet ned. Han lagde op til, at der i forbindelse med finanslovsforhandlingerne skal rettes fokus på politiet:

”Vi skal føre en stram kurs over for kriminalitet. Vi skal have et stærkere politi. Vi lægger vægt på en aftale, der sikrer et mere synligt politi, og at vi kan øge indtaget af politielever,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Men tryghed handler også om udlændinge, lød det, hvorefter statsministeren varslede flere skridt, der skal stramme op på udlændingepolitikken.

”Vi vil lægge en pakke frem i efteråret, som vil have det sigte, at vi strammer op på reglerne for familiesammenføring og andet,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Vækst i landdistrikter
De seneste uger har den manglende udvikling i landdistrikterne fyldt en hel del i mediebilledet, hvor Dansk Folkeparti har sat navn på intet mindre end 12 styrelser, man kan flytte til yderområderne. Statsministeren ville ikke sætte navn på konkrete styrelser endnu. 

”Men det vil vi gøre, inden folketingsåret starter. Det vil sige inden udgangen af september,” sagde statsministeren og fortsatte:

”Man skal selvfølgelig tænke sig om, når man gør det her. Det skal gøres klogt, og derfor sidder jeg ikke her i dag og proklamerer en lang liste over, hvad der skal flyttes.”

Lars Løkke Rasmussen fortalte dog, at udflytning kun er en blandt flere metoder til at skabe mere liv i yderområderne. Han nævnte, at også regeringens landbrugs- og fødevarepakke, en liberalisering af planloven og bedre mobil- og bredbåndsdækning skal bidrage til vækst og udvikling i yderområderne.

Kontanthjælpsloft og bedre sundhed
Som det tredje område, regeringen vil have fokus på, nævnte Løkke kernevelfærd. Mere præcist skal sundhedsvæsnet have et løft. Konkret varslede han, at ventelisterne skal bringes længere ned, og at der skal være mindre geografisk ulighed i sundhed.

Et af Venstres største slagnumre i valgkampen var, at det skal betale sig at arbejde. Det kommer også til at fylde i efteråret, lød det fra statsministeren. Det varslede moderne kontanthjælpsloft skal således lanceres i løbet af de kommende måneder.

”Vi vil måles på, at der ved næste valg er færre danskere, som er på passiv forsørgelse. Det kan bidrage til at gøre Danmark rigere,” sagde han og fortsatte:

”Derfor skal vi i efteråret tage hul på diskussionen om et kontanthjælpsloft. Det bliver ikke i dag, jeg sætter beløb på, men straks i den nye folketingssamling vil regeringen fremlægge et konkret forslag med henblik på at få vedtaget et moderne kontanthjælpsloft inden jul.”

Forrige artikel Løkke varsler stram finanslov Løkke varsler stram finanslov Næste artikel Nyvalgt SF'er: Fogh fik mig ind i politik Nyvalgt SF'er: Fogh fik mig ind i politik