DF: EU modsiger udlændingeaftale

UDLÆNDINGE: EU-Kommissionen går med nye retningslinjer imod udlændingeaftalen mellem regeringen og DF, erkender Morten Messerschmidt. Rønn afviser.

Dansk Folkepartis nyvalgte medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt mener, regeringen har et problem, efter at EU-Kommissionen er kommet med nye retningslinjer for fortolkningen af opholdsdirektivet.

Det skriver Berlingske Tidende.

Retningslinjerne foreskriver nemlig, at der ikke må foretages systematisk kontrol af de sager om ansøgning om familiesammenføring efter de særlige EU-regler, som er en konsekvens af bl.a. den omdiskuterede Metock-dom sidste år.

Og systematisk kontrol er lige præcis, hvad der er aftalt mellem regeringen og DF:

"Vi rkæver i udlændingeaftalen en ret systematisk kontrol for at sikre, at der ikke opstår misbrug. Men nu siger EU altså, at udlændingeaftalen strider imod retningslinjerne," siger Morten Messerschmidt.

Udlægningen afvises af integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), der den ekstra kontrol af hver fjerde ansøgning for "en stikprøvekontrol" og ikke en systematisk kontrol.

Forrige artikel Tronfølgekampagne overskred budget Næste artikel Statsrevisorer kalder Løkke i samråd Statsrevisorer kalder Løkke i samråd